Ankaragücü ve Karagümrük arasında gol düellosu

Ankaragücü ve Karagümrük arasında gol düellosu
Süper Lig'in 8. haftasında Fatih Karagümrük deplasmanda Ankaragücü'ne karşı mücadele etti. Ankaragücü, 90. dakikada attığı golle 1 puanı kurtarırken, karşılaşmanın 90 dakikası inanılmaz bir mücadeleye sahne oldu.

Ankaragücü 2-2 Karagümrük

Süper Lig'in 8. haftasında Ankaragücü ile Karagümrük karşılaştı. 

Karşılaşmanın ilk dakikasında Lichaj sağ kanattan uzun bir taç atışı kullandı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Roco zor pozisyonda topa dokundu. Top yandan auta gitti.

5. dakikada hızlı gelişen Ankaragücü atağında Bolingi sağ kanattan altıpasa doğru yerden bir orta yaptı. Arka direkte Adzic'ten önce Lichaj araya girdi ve topu kornere gönderdi.

Fatih Karagümrük, maçın 15. dakikasında öne geçti. Biglia orta sahada topu kapıp sağındaki Ndao'yu gördü. Ndao, sağ çaprazda topu soluna çekerek vuruşunu yaptı. Sobiech bu topa dokundu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

20. dakikada Biglia sol kanattan kçşe vuruşunu paslaşarak kullandı. Balkovec'in sol çaprazdan ortasında arka direkte Zukanovic kafayı vurdu; top yandan auta gitti.

21. dakikada hızlı gelişen Karagümrük atağında Aatif, sol çaprazdan ceza sahasına sokulup vuruşunu yaptı. Savunmadan seken topta kaleci Ricardo terse yatmış olmasına rağmen ayağıyla topu çelmeyi başardı.

Ankaragücü, 24. dakikada penaltı kazandı. Sağ kanattan Atila Turan'ın kullandığı köşe vuruşunda Zukanovic'in ceza sahasında rakibine yaptığı müdahale sonrasında hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kollanan Borven'in kullandığı penaltıda Viviano'nun müdahalesi yeterli olmadı ve top ağlarla buluşarak skor 1-1'e geldi. 

Karagümrük, 35. dakikada bir kez daha öne geçti. Sol kanattan Ndiaye'nin ortasında arka direkte Roco kafayı vurdu ve topu filelere gönderdi.

39. dakikada Ndao'nun pasıyla sol kanatta topla buluşan Aatif, rakibinden sıyrılıp dar açıdan şansını denedi. Ama çerçeveyi bulamadı.

Karagümrük, 42. dakikada net bir fırsatı kaçırdı. Erdi'nin hatası ile başlayan Karagümrük atağında Sobiech, kaleci ile karşı kariıya pzoisyonda topu Ndiaye'ye çıkarttı. Ndiaye'nin vuruşunda savunma topu son bir hamle ile kornere gönderdi.

İlk yarı, Karagümrük'ün 2-1'^lik üstünlüğü ile sona erdi. 

İKİNCİ YARI

Karagümrük, 56. dakikada 3. gol fırsatını kaçırdı. Ndao'nun pasıyla savunmanın arkasın sarkan Sabo, sağ çaprazda kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Ricardo gole izin vermedi.

64. dakikada Lichaj'ın sağ çaprazdan arka direğe doğru havalandırdığı topta ceza sahasına karambol yaşandı. Top son olarak kaleci Ricardo'da kaldı.

67. dakikada Ndao, Ndiaye ile verkaç yapıp sıfıra inip ortasını yapmak istedi. Erdi geçit vermedi. Seken topla yeniden buluşan Ndao'nun ortasında savunma topu uzaklaştırdı.

Ankaragücü, 77. dakikada beraberlik golüne çok yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambolde Emre Güral topu önünde buldu. Uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı. Viviano sağına çok iyi uzandı ve gole izin vermedi.

80. dakikada Serbest vuruşu Zukanovic kullandı. Barajı aşan top direkten sekip auta gitti.

82. dakikada Karagümrük ceza sahasında yaşanan karambolde Şahverdi topu önünde buldu. Gelişine bir vuruş yaptı. Top çerçeveyi bulmadı.

Ankaragücü, 90. dakikada yeniden beraberliği buldu. Savunmanın arkasına atılan uzun topa hareketlenen Emre Güral, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptı. Top direkten döndü. Pozisyonu takip eden Emre, bir kez daha vuruşunu yaptı ve skora dengeyi getirdi.

95. dakikada Koray'ın arka direğe doğru havalandırdığı topa Jimmy Durmaz gelişine vurdu. Top üstten auta gitti.

Karşılaşma 2-2'lik eşitlikle sona erdi.