Almanya’daki facianın esrarı çözülemiyor...

Almanya’daki facianın esrarı çözülemiyor...
Almanya’daki facianın esrarı çözülemiyor...

Almanya’nın Backnang kentinde yaşanan ve 8 kişinin ölümüne neden olan yangın faciasından sağ kurtulan Halil, o gece kuzenl

Almanya’nın Backnang kentinde yaşanan ve 8 kişinin ölümüne neden olan yangın faciasından sağ kurtulan Halil, o gece kuzenleriyle oynamak için teyzesinde kalmış

 

Almanya’daki korkunç yangının ardından ilginç bir hayatta kalma öyküsü çıktı. Ölen anne Nazlı Özkan Soykan’ın ilk evliliğinden olan çocuklarından Halil Oruç, o akşam teyzesinde kaldığı için ölümden kurtuldu. Halil Oruç, “Kuzenlerim benimle oynamak istedi. Teyzelerime gittim. Annem izin verdi. Sonra öldü” dedi.

 


Anneanne ve dayı

 


Yangından sağ kurtulan anneanne Hatice ile dayı Murat Özcan dün olay yerine gelerek gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anneanne Hatice Özcan, olay sırasında alevlerin yüzüne doğru geldiğini ve bu nedenle bir şey yapamadığını belirterek, “Kapıdan çıktığımda alev suratıma vurdu, göremedim. Kızım bana anne diye bağırdı, yetişemedim” dedi. Alevlerin her yeri sardığını, içeri giremediğini, kimseyi kurtaramadığını anlatan Özcan, balkona çıkıp yardım istediğini söyledi. Dayı Murat Özcan da yangın esnasında yeğeni İbrahim ile annesi Hatice Özcan’ı önce mutfağa, sonra da balkona çıkardığını belirtti. Murat Özcan, daha sonra bir daha içeri giremediğini söyledi.

 


İhmal ağır basıyor

 


Yangının elektrik kontağı ya da arızalı olan bir sobadan çıktığının tahmin edildiğini ifade eden polis sözcüsü, aşırı sağcılar tarafından yapılan bir kundaklama ihtimalinin uzak olduğunu söyledi. Yangında 5 yeğenini kaybeden amca Cengiz Soykan, evin önceki kiracısının elektrik kaçağı sorununu bildirdiğini öğrendiklerini söyledi. Backnang’da bulunan gazetecilere bilgi veren amca Soykan, yanan evin önceki kiracısını tanıdıklarını ve onun bu evde 22 yıl yaşadığını ifade ederek, bu kişinin daha önce ev sahibine elektrik kaçağı bildiriminde bulunduğunu öğrendiklerine dikkati çekti.

 


Kimlikleri belirlendi

 


Ailenin yakınlarından alınan bilgiye göre, hayatını kaybeden Afyonlu anne Nazlı Özkan Soykan’ın (40) ikinci kez evlendiği belirtildi. Yangında ölen çocuklardan 17 yaşındaki Hatice Oruç’un annenin ilk evliliğinden olduğu ifade edilirken, hayatını kaybeden Soykan ailesinin üyeleri şöyle: Yılmaz (14), Abdulkadir (8) İzzet (7) Yasin (6) Ahmet (3) ve Murat ( 6 aylık).

 

Acının adresiyok!

 

Almanya’nın Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kentinde bir evde çıkan yangın sonucu ölen Türk çocuklar ve anne için polis geniş çaplı bir soruşturma yürütüyor. Ölen
çocuklardan bir bölümünün eğitim gördüğü Freie Waldorf okulu öğrencileri ve çevre sakinleri, yanan binanın önüne çiçek bırakıp mum yaktılar.