Metaverse için savaş başladı: Apple ve Meta yarış yapıyor

Metaverse için savaş başladı: Apple ve Meta yarış yapıyor
Facebook'un çatı kuruluşu Meta ve Apple metaverse konusunda anlaşmazlık yaşadı. Metaverse evreni için yarış yapan dev şirketlerden hangisinin metaverse teknolojisini kazanacağı merak konusu oldu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Meta CEO’su Mark Zuckerberg, şirket çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Meta’nın AR ve VR platformları oluşturma konusunda doğrudan Apple ile rekabet edeceğini açıklandı. Meta''nın CEO''luğunu yapmış olduğu Zuckerberg, Meta ve Apple’ın internetin hangi yöne gideceği konusunda rekabet edeceğini açıkladı.

Zuckerberg ayrıca Apple’ın metaverse deneyimini sıkı bir şekilde kontrol etmek isteyeceğini belirtti. Bilindiği gibi şirket her şeyi kendileri yaparak ve sıkı bir şekilde bütünleştirerek daha iyi bir tüketici deneyimi oluşturduklarını düşünüyor. Meta’nın ise bu konuda tam tersi yönde ilerleyeceğini söyledi.

Başarılı CEO ayrı açık mı yoksa kapalı bir ekosistemin mi daha iyi olacağından emin olmadığının altını çizdi. Zuckerberg Apple’ın stratejisinin Meta’nın açık ekosisteminden daha faydalı olabileceğine dair yorumlar yaptı. Bu doğrultuda Meta’nın amacı, donanımını mümkün olduğu kadar çok insanın eline geçirmek. Ancak şirket bu yolu izlemeyeceklerini açıkladı.

İlgili Haberler