Beyaz dul şüphesi

Beyaz dul şüphesi
Beyaz dul şüphesi

Kenya’daki alışveriş merkezine saldırının kontrol altına alındığı ve rehinelerin kurtarıldığı açıklanırken, saldırıyı düze

Kenya’daki alışveriş merkezine saldırının kontrol altına alındığı ve rehinelerin kurtarıldığı açıklanırken, saldırıyı düzenleyenler arasında Samantha Lewthwaite’in olduğu iddia edildi.

 

Londra’yı kana bulamıştı

Kenya’da hafta sonu bir alışveriş merkezine düzenlenen ve onlarca kişinin ölümüne neden olan saldırının failleri arasında, Londra’da 2005’deki metro istasyonları ve otobüslere düzenlenen terör saldırılarıyla ilişkilendirilen ve basında “beyaz dul” olarak bilinen Samantha Lewthwaite’in bulunup bulunmadığı tartışılıyor. İddia, saldırganlar arasında beyaz bir kadının da bulunduğunun öne sürülmesiyle doğdu.

 

Binden fazla rehine kurtarıldı

Bu arada terörist saldırının dördüncü gününde güvenlik güçlerinin kontrolü sağladığı ve operasyonda sona gelindiği bildirildi. Kenya İçişleri Bakanı Joseph Ole Lenku, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin alışveriş merkezinde kontrolü sağladığını, teröristlerin elindeki tüm rehinelerin kurtarıldığını ve operasyonda sona gelindiğini belirtti. Operasyonlarda 11 askerin yaralandığı ve binden fazla rehinenin teröristlerden kurtarıldığı kaydedildi.