Spor Bakanı Kılıç’tan garip açıklamalar...

Spor Bakanı Kılıç’tan garip açıklamalar...
Spor Bakanı Kılıç’tan garip açıklamalar...

2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yarışının kaybedilmesini değerlendiren Kılıç, ‘kına’ tweetinin ardında durd

2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yarışının kaybedilmesini değerlendiren Kılıç, ‘kına’ tweetinin ardında durdu, medyayı ve destek vermediğini iddia ettiği kesimleri suçladı.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapma şansının finalde kaybedilmesini değerlendirirken garip açıklamalar yaptı. Sporun ve olimpik ruhun çok uzağında bir anlayışla konuşan, olimpiyat yenilgisini bile siyaset ve toplumu ayrıştırma bağlamında kullanmaya kalkan Kılıç, “Biz Gezi olaylarını gündeme getirmedik. Zannedildiği gibi Gezi olayları uluslararası alanda çok fazla önemsenmedi. Maalesef Türkiye’de İstanbul’un adaylığını olumsuz etkileyecek haberler üzerinde duruldu” dedi.

 


Doping dünyanın meselesi
İşte Kılıç’ın açıklamalarından satırbaşları:
* Japonya ve İspanya medyası kendi adaylıklarına sahip çıktı. Yaşadıkları olumsuzlukları başkalarından önce abartmadı. Elbette ki kazanamamamızın nedenleri vardır. Herhangi bir neden gösterilemez. Değişik nedenler kazanmama üzerinde tesir icra etmiş olabilir.
* Doping meselesinin bu kadar önemi olduğuna inanmıyorum. Doping Türkiye’nin değil dünyanın da meselesi. Türk medyası olayı bu yönüyle görmedi. Bayrak taşıtma vs. olayla ilgili yabancı basında tek bir haber çıkmadı. Sporcuların üzerine yüklenen isimler oldu. Bunların da kim olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz.
* Olimpiyat oylaması yapılıncaya kadar, aleyhte yazıp çizenler, içeriden bir takım fikirler geliştirenler, sağa sola elektronik posta gönderenleri o güne kadar önemsemedik. Olimpiyat alamadığımız gün sevinmelerini, mutlu olmalarını, bu ekibe liderlik yapan biri olarak hazmetmemiz mümkün değil.

 


Fotoğraflar servis edildi!
* (Medyaya) Keşke bu tepkileri siz koysaydınız. Cumhuriyet ne kadar ortak değerimizse, vatan o kadar ortak değerimiz. Biz böylesine büyük bir birlik hareketine talipken bunu alamamış olmaktan dolayı sevinmek, neyin ifadesidir. Sonra bahane üretecekler. Dönsünler o zaman bu kesimler kendilerine baksınlar. Aynı duygulardan kenetlenememiş olmaktan da alamamış olabilir miyiz? Türkiye’nin imajını bozacak birtakım olayları, fotoğrafları servis etmelerinden dolayı alamamış olabilir miyiz?
* Medyaya kırgın filan değiliz. Geneline yönelik yorumlarımı almayıp da neden bir kısmını alıyorsunuz ki? Türkiye’de sporun gelişmesi için yine birlikte çalışmaya mecburuz. Spor kulüpleri, spor medyası birlikte çalışmaya devam edecek. Final müsabakasında biri kazanır, biri kazanamaz. Bunu anlamadıysanız... Anlamamak yönünde bir iradeniz olabilir.

 

Trias: İstanbul Barcelona’ya rakip bile olamaz

Barcelona Belediye Başkanı Xavier Trias, İstanbul’u kızdıracak açıklama yaptı. Trias, “Barcelona aday olsaydı, bırakın İstanbul’u, Tokyo’yu bile geçerdi” dedi. İspanya ve Türkiye’nin elenmesinin yankıları sürüyor. Madrid ve İstanbul’un kaybetmesindeki asıl nedeninin bu kentlerin marka değerlerinin düşük olmasına bağladı. Trias, İstanbul’un Barcelona’ya rakip bile olamayacağını vurgulayarak, “Barcelona aday olsaydı, bırakın İstanbul’u, Tokyo’yu bile geçerdi. Barcelona’nın marka değeri İstanbul’un üzerinde” dedi. Trias ayrıca, olimpiyatlara sürekli aday olup da kaybetmenin saçmalık olduğunu ifade ederek, yeniden aday olmanın gerek olmadığını söyledi.