Bağırıp çağırıyorlar ama masada yoklar!

Bağırıp çağırıyorlar ama masada yoklar!
Bağırıp çağırıyorlar ama masada yoklar!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de, “Uluslararası politikada bu tavırlar kötü değerlendirilir. Zaten yerel olarak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de, “Uluslararası politikada bu tavırlar kötü değerlendirilir. Zaten yerel olarak da baktığımızda bizimkiler bağırıyorlar, çağırıyorlar, masaya oturmaya sıra geldiği vakit, bağırıp çağırdıkları oranda masada yer alamıyorlar. Mantıklarıyla duygularının kesiştiği noktada durmayı bilemiyorlar. Ya çok duygusal oluyorlar” dedi.

 


Öngörü yetenekleri yok
Öztürk şöyle devam etti: “Oysa ki dış politikada ilişkiler tanzim edilirken menfaatler ön planda tutulur. Dostluk ekseninde meseleler götürülmez. Bizimkilerin böyle bir kırılganlığı var. Öngörebilme yeteneklerine sahip değiller. Dünya politikaları satıhta devam ederken onlar derinliklere iniyorlar. O yüzden yukarda neler olup bittiğini yorumlayamıyorlar. Biz koşuşturuyoruz oraya buraya, ama karar mekanizmasında yokuz. Oraya harcadığımız eforun karşılığını alamıyoruz. Bu da ağırlığımızın ne ölçüde olduğunu bahşetmeleri bakımından önemli değil mi? Bunların sebebine yanlış dış politikalarımız diyebiliriz. İkinci dereceden görülüyoruz. Siz artık dünya lideri olduğunuzu düşünerek herkese kafa tutuyorsunuz, herkesi hizaya sokmaya çalışıyorsunuz. Dünya gerçeklerini unuttuğunuz vakit birileri size işte bu davranışlarla yerinizi hatırlatır.”