Asgari ücret zammı ne kadar olacak? AGİ zam

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? AGİ zam
Asgari ücret zammı ile ilgili AK Parti'den son dkaika bir açıklama geldi. Milyonlarca vatandaş yeni yılda Asgari ücrete zam olup olmayacağını merak eder hale geldi. HAK-İŞ Asgari ücret ile ilgili hükümete öneride bulundu.

Asgari ücret zammı ne kadar olacak? AGİ zam

Asgari ücrete zam olacak mı? Ne kadarlık bir zam ücreti yansayacak? Milyonlarca çalışan ve işsizlik ödeneği alan vatandaş bu sorunun cevabını merak ediyor ve araştıryor. Konuyla ilgili dün akşam AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Asgari ücrette vatandaşların talepleri ise 2000 TL olması yönünde öyle ki, bu konuyla ilgili görüşmelerin sonuçlanması Aralık ayını bulacakken yüz binlerce vatandaş araştırmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl asgari ücrete zam 14.2 oranında gerçekleşmişti. Yapılan bu zam miktarı ile en düşük asgari maaş bin 603 lira olmuştu. Brüt rakam ise 2 bin 209 lira olarak gerçekleşmişti. Aynı oranlarla yola çıkarsak 230 lira maaş artısı ön görülen ancak talep edilen miktar 2000 TL'dir. Ömer Çelik AGİ zam ile ilgili ne dedi? Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı büyük merak konusu iken bir çıkış da hükümete yakın sendika olan HAK-İŞ'ten geldi. HAK-İŞ, asgari ücretin 2 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söyledi. 

ÖMER ÇELİK'TEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Asgari ücret komisyonuyla ilgili haberlerle ilgili bakanımızla konuştuk. Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak.Sayın Albayrak'ın söylediği konu ekonomik sorunun dış kaynaklı olduğuna dair açıklamalar dinledik. Bu saklı gizli değil. Sistematik şekilde tırmandırılmak istenen bir sonuç olarak görülüyor. Şimdi konuşacağımız kısmı bu kadardır. Size herhangi bir başkenti ifade edecek değilim.Benim suskunluğumdan bile bir sonuç çıkarırsınız. Saldırıların, o gün kimlerin söylemleriyle gerçekleştiği her şekilde ortadadır. 

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

2019 ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK

Enflasyon oranlarının yapılacak zam miktarına doğrudan etki etmesi bekleniyor. Durum böyle olursa asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 20-25 civarında olacak. Eğer yüzde 25 'lik zam miktarı gerçekleşirse asgari ücret 2000 liraya çıkmış olacak. AKP'den asgari ücret açıklaması! Asgari ücret ne kadar olacak? 

HAK-İŞ: ASGARİ ÜCRET 2 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLSUN

Hükümete yakınlığıyla bilinen HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, "Doların ateşi düştü ama piyasalarda bu daha yer bulamadı. Topyekûn bir mücadele var. Belirli şirket ve gruplarda indirimler var. Bu inşallah olumlu yansır ama asgari ücretin 2 bin liranın üzerinde olması lazım." dedi. Toruntay, sendikasının Afyonkarahisar'da bir restoranda düzenlediği İstişare ve Değerlendirme Toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni dönemde çalışanlar için asgari ücret ve toplu iş sözleşmelerinin çok önemli olduğunu söyledi.Asgari ücretin yaklaşık 6,5 milyon kişiyi ilgilendirdiğini ifade eden Toruntay, şunları kaydetti:"Asgari ücreti gerçekte değerlendirdiğimizde, bugünkü ücretlerle geçinmek gerçekten çok zor ama ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durumu da göz önüne alarak bir oranın belirlenmesi gerekiyor. Hak-İş Konfederasyonu olarak asgari ücret tespit komisyonunda yokuz. Türk-İş Konfederasyonu burada çalışanları temsil ediyor. Dolayısıyla Tük-İş Konfederasyon Başkanlığının da açıklamaları var, asgari ücretin 2 bin liradan az olmaması gerektiği yönünde."