Atatürk'e hakarete tahliye

Atatürk'e hakarete tahliye
'Atatürk'e hakaret'ten hakkında dava açılan ve tutuklanan Süleyman Yeşilyurt ilk duruşmada tahliye edildi.

Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret etme’ ve ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarını işlediği iddiasıyla hakkında açılan dava acilan Süleyman Yeşilyurt’un ilk duruşmada tahliyesine karar verildi.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Süleyman Yeşilyurt ile avukatı aynı zamanda kızı Berrin Yeşilyurt hazır bulundu. Kimlik tespitinin ardından savunmasına başlayan sanık Yeşilyurt, hakaret kastıyla hareket etmediğini belirterek, “Sevdalısı olduğum Türk milletinden defalarca özür dilerim" dedi.

MAHKEME TAHLİYESİNE KARAR VERDİ

Mahkeme heyeti de sanık Yeşilyurt'un savunmasının alınmış olması, dosya kapsamı, mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçirmiş olduğu süreyi de göz önüne alarak Süleyman Yeşilyurt'un tahliyesine karar verdi. Duruşma Kasım ayına ertelendi.

Duruşmanın ardından Avukat Berrin Yeşilyurt adliye önünde açıklama yaptı. Yeşilyurt, müvekkilinin 23 kitap yazdığını, Atatürkçü ve milliyetçi bir insan olduğunu belirterek duruşmada yaşananları anlattı. 

"BENİ SATTILAR"

Programda benimle birlikte yer alan kişilerin beyanlarından beni nasıl sattıklarını anladım. Programa katıldığıma pişman oldum. Suçlamaları kabul etmiyorum. Türk milletinden defalarca özür diliyorum. Bu programı yapan kişilerin huzurunuza gelmeyip benim getirilmemi adalet adına kabullenemiyorum. Beraatime karar verilmesini istiyorum.”

 Mahkeme, sanık Süleyman Yeşilyurt'un savunmasının alınmış olması, dosya kapsamındaki mevcut delil durumu ve tutuklulukta geçirdiği süre göz önüne alınarak, tahliyesine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İlgili Haberler