Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Atatürk'ün yolunda

Atatürk'ün yolunda

Milli bayramları önemsizleştirme çabalarına neredeyse 20 yıldır alışamadık. Birileri alışmış, kızışmış olsa da kanımıza dokunuyor. Türk tarihinin zafer haftasında yine alışılmış görüntüler geliyor ekranlara. AKP''li belediyelerin her fırsat daAtatürk posterlerini ters asma alışkanlıkları bu defa Kocaeli nin Çayırova ilçesinde tekrarlandı. Gelen tepkiler üzerine "dikkatsizlik" savunmasına çoğunluk inanmadı.

Mahkemelik olduğum Diyanet İşleri Başkanlığı da şaşırtmıyor bizleri. Cuma hutbesinde Atatürk''ün adını anmadılar yine. Atatürk''ün kurduğu kurumdan Atatürk düşmanlığı beklemek ne kadar acı!..

***

Tesadüflere inanmam. Süprizlere güvenmem. Yüzüncü yılına girmeden Cumhuriyeti yıkma girişimlerini dikkatle takip ediyoruz. Fakat bütün bu girişimler aynı zamanda da "aydınlanma ve uyanışa" vesile oluyor. Milli günlerde "sap gibi dikilmeme" adına protokole çeşitli bahanelerle katılmayanları vatandaş hafızasına kazıdı. Bir dönemin bir numarasının esamisi okunmuyor artık. Kalanlar da tepe taklak gitmek üzereler.

Daha önce yazdım, televizyon proğramlarında defalarca söyledim. AKP iktidarının bu ülkeye yaptığı en büyük hizmet Atatürk''ü ve cumhuriyet değerlerini hatırlatmak olmuştur. Gazi''yi karga kovalayan Yetim Mustafa olarak tanıtılması yerine her alandaki devrimleri ile "Dahi" oluşunu kabullendirdi insanımıza.

***

Büyük Taarruzun başladığı günden itibaren protokol yerine o günleri anmanın yanında artık o arazide o ruhu da arıyor insanımız. TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) ve bazı gönüllü kuruluşlar neredeyse 10 yıldır adım adım yürüyerek taaarruz güzergahında Atatürk ve silah arkadaşlarının istikametini takip ediyorlar. Salgın koşullarına rağmen bu yıl da yola çıtı binlercesi. Kuleli ve Harp Okulu''ndan arkadaşlarımın yanında ATA Derneği de geceleri kamp kurup çadırda yatıyorlar. Büyük Taarruzun her anını tarih hoclarından, tecrübeli emekli subaylardan aldıkları bilgiler ile yaşıyorlar. ATA Deneğini Genel Başkan Yardımcısı, Samsun eski milletvekili Vedat Çınaroğlu ağabeyim günlük faaliyetlerin fotoğraflarını paylaştıkca içim cız ediyor. Umarım işler yolunda gider, sağlık problemlerini çözüp seneye o kutlu yürüyüşte yerimizi alırız.

***

Bu sütunlardan Kıbrıs ile ilgili haber ve yorumlara yer vermeye çalıştık. KKTC''nin ekonomisine önemli katkılar sağlayan Coritos Tesisleri''nin durmunu da paylaşmıştık. Adalet yerini buldu. Mahkeme kararını verdi. 1500''den fazla çalışanın aylardır süren mağduriyeti nihayet giderilecek. Tesis yeniden açılarak hizmet vermeye devam edecek. Ancak bürokrasi hazretleri yine devrede. Bir yığın yeni evrak yüzünden gecikme yaşanıyor. Umarız KKTC hükümeti en kısa zamanda işleri yoluna koyup kayıpların önüne geçer.

***

30 Ağustos Zafer Bayramı''mız kutlu olsun. 30 Ağustos''ta Ankara''da açılacak 100 yeni tesisi yazmak üzere sevgi ile kalın.

Yazarın Diğer Yazıları