Avrupa Koleji Okulları kapandı mı kapanmadı mı? Veliler isyan etti

Avrupa Koleji Okulları kapandı mı kapanmadı mı? Veliler isyan etti
Sosyal medyadaki iddialara ve bir internet sitesinde yer alan habere göre, Avrupa Koleji Okulları kapatılma kararı aldı ve bu durum velilere bir mesaj ile bildirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul tarafından kendilerine böyle bir talebin gelmediğini söylerken okul ise bu konuda bir açıklama yapmadı. Diğer taraftan okulun Çekmeköy şubesinin Sınav Koleji tarafından satın alındığı iddia edildi.

TOLGA ŞAHİN /YENİÇAĞ- ÖZEL HABER

1997 yılından beri faaliyet gösteren Avrupa Koleji Okullarının kapatıldığı iddia edildi. Veliler bu sabah kendilerine gönderilen mesajla durumdan haberdar olduklarını ileri sürerken sosyal medyadan duruma tepki gösterdi. Eğitimtercihi sitesinde de okulun kurucusu Talip Emiroğlu’nun okulu kapatma nedenlerini anlattığı bir haber yer alırken Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul tarafından kendilerine bu yönde bir talepte bulunulmadığını söyledi. Konuyla ilgili olarak ulaşılan okul tarafından ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

“SINAV KOLEJİ TARAFINDAN SATIN ALINDI”

Bir başka kaynak tarafından ise, Avrupa Koleji Okullarının Çekmeköy şubesinin  Sınav Koleji tarafından satın alındığı iddia edildi.

OKUL KURUCUSU AÇIKLAMA YAPTI

Eğitimtercihi sitesinde yer alan haberde ise, Avrupa Koleji Okulları Kurucusu Talip Emiroğlu konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

“TİCARİ BİR ANLAYIŞ SEKTÖRE HAKİM OLDU”

Eğitimtercihi’nde yer alan habere göre, Son dönemlerde özel okulculuk dünyasında paranın ticari anlayışın eğitimin önüne geçtiğini belirten Emiroğlu, “Okulu kurduğum yıllarda eğitim tüm kesimler için daha ön plandaydı. Şimdi ise tamamen ticari bir anlayış sektöre hakim oldu. Bu anlayışı tasvip etmediğim için sektörden çekilme kararı aldım.”

“KARARDAN KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”

25 yıla yakın bir kurumda binlerce mezun verdiklerini, bu nedenle kapatma kararı almakta zorlandığını belirten Emiroğlu, süreçle ilgili velileri bilgilendirdiklerini, tüm ödemelerin geri iade edildiğini, bu süreci dürüst ve açık şekilde yürüttüklerini söyledi. Aldığı bu karar nedeniyle kimsenin mağdur olmayacağını ifade eden Emiroğlu, “Çalışanlarımızın tüm sosyal ve ekonomik haklarını vererek bu süreci tamamlıyorum. Yaklaşık 16 milyon ödeme yapılarak kurum kapatılacak. Bir kurumun nasıl kapanması gerektiğini de sektöre göstermiş olacağız” diye konuştu.

“EĞİTİM ANLAYIŞLARI YÜZÜNDEN DEVRETMEDİM”

Kapanma ile ilgili kararın ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgisini bulunmadığını özellikle belirten Emiroğlu, okulu devralmak isteyenlerin olduğunu, ancak eğitim anlayışlarını doğru bulmadığı için devretmediğini sözlerine ekledi.
Emiroğlu, bundan sonraki süreçte, kurucusu olduğu KKTC’de ve Kocaeli’ndeki üniversitelerin mütevelli heyet başkanı olarak devam edeceğini söyledi.

VELİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Sosyal medyada okulun kapatma kararı almasına ve okul kurucusu Talip Emiroğlu’nun “Çalışanlarımızın tüm sosyal ve ekonomik haklarını vererek bu süreci tamamlıyorum. Yaklaşık 16 milyon ödeme yapılarak kurum kapatılacak. Bir kurumun nasıl kapanması gerektiğini de sektöre göstermiş olacağız” şeklindeki açıklamasına tepki gösterildi. Bir sosyal medya kullanıcısı paylaşımında, “Bir de yalan haber yapılmış; kimseye geri ödeme yapılmadı, dediği gibi şeffaf bir süreç yönetimi sergilenmedi, aileler ve çocuklar 2020-21 için hatta yeni kayıt alınarak mağdur edildi” ifadelerini kullandı.

İşte velilere gönderildiği iddia edilen o mesaj:

avrupa-koleji-mesaj.jpg

İşte sosyal medyada yer alan tepkiler:

avrupa-koleji-veli.jpg

avrupa-koleji-veli2.jpgavrupa-koleji-veli3.jpg

avrupa-koleji-veli4-001.jpg

avrupa-koleji-veli5.jpg

avrupa-koleji-6.jpgavrupa-koleji-veli-7.jpg

İşte o haber:

egitim-tercihi-avrupa-koleji-okullari-haberi.jpg