Aydın Adnan Sezgin’den İdlib mutabakatı tepkisi

Aydın Adnan Sezgin’den İdlib mutabakatı tepkisi
İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Rusya ile imzalanan İdlib mutabakatını tepki göstererek, "Anlatılan kahramanlık masallarına bakmayın, dış politikamız bir gün Rusya'nın, ertesi gün ABD'nin dümen suyunda savruluyor" dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Moskova’da imzaladığı İdlib mutabakatı ile ilgili yaptığı açıklamada Anlatılan kahramanlık masallarına bakmayın, dış politikamız bir gün Rusya'nın, ertesi gün ABD'nin dümen suyunda savruluyor" ifadelerini kullandı.

Siyaset Akademisi Baskanı ve Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in katılımıyla Şanlıurfa’da gerçekleştirilen toplantıda, İYİ Parti’nin tüzük ve programı hakkında yapılan bilgilendirmeye ek olarak, ekonomi ve dış politika başta olmak üzere güncel konularla ilgili de değerlendirmeler yapılarak katılımcıların sorulan cevaplandırıldı.

Yaptığı basın açıklamasında Türkiye'nin Rusya ile imzaladığı İdlib'de ateşkes antlaşmasına değinen Sezgin, "Ateşkesle büyük bir felaketten dönüldü. Ama İdlib'de yapılan vahim hatalar, işlenen gaflet büyük acılar yol açtı. Şehitlerimizi rahmet anıyorum. Ama madem böyle bir sonuca razı gösterecektik, niye o şehitleri verdik diye yanıyorum. İmzalanan ateşkes kırılgandır. Temennimiz kalıcı olmasıdır. İnşallah öyle de olur. Ama iktidarın bu konudaki sicili bozuk. Anlatılan kahramanlık masallarına bakmayın, dış politikamız bir gün Rusya'nın, ertesi gün ABD'nin dümen suyunda savruluyor" dedi.

Sezgin, açıklamasında teşkilattaki arkadaşlarına seslenerek, "Teskilatlardaki arkadaşlarımızın önemli bir kısmı politikaya İYİ Partiyle başlamış. Onlara partinin vizyonu, misyonu ve temel siyasi meselelere bakışını anlatacağız. Güncel konularla ilgili sorularını cevaplayacağız. İYİ Parti Siyaset Akdemisi, partimizin Türkiye'de siyaset kurumunun kalitesini arttırma, siyasetin dilini temiz, yapıcı üsluba dönüştürme, partimizin kimliğini daha da güçlendirme yönündeki çabaların bir parçası olarak kurulmuş bir siyaset okuludur. Eğitimlerimize, insanlık tarihinin başladığı, tarım ve hayvancılığın ilk adımlarının atıldığı, Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da başlamaya karar verdik. İnanıyorum ki, bu adım hem siyaset akademimiz hem de cesurlar hareketimiz açısından hayırlı bir ilk adım olacak” ifadelerini kullandı.

Sezgin çiftçilerin sorunlarına da değinerek, "Urfalı çiftçi kardeşlerimizin borçları nedeniyle DEDAŞ ile yaşadığı sıkıntıları da yakından takip ediyoruz. Çiftçimizin hak ettiği 3 kuruş desteğe DEDAŞ tarafından el konuluyor olması akıl alır gibi değil" dedi.

Eğitim çerçevesinde ayrıca, teşkilatların hem yerel hem de ulusal siyasete ilişkin görüş ve önerileri de alınarak, parti mensuplarına siyasal iletişimle ve saha çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Eğitimin ardından partiye katılan İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili ve Urfa İl Başkanı Mehmet Fedai Çaklaklı’nın rozetlerini Aydın Sezgin taktı. Eğitime 8 Mart Pazar günü Mardin'de devam edilecek. İki günlük eğitimin ardından Nisan ayının ilk haftasında Aydın ve Muğla teşkilatlarında düzenlenecek olan etkinliklerle eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.

Siyaset Akademisi tarafindan gercekleştirilecek teşkilat eğitimlerinin İl ve ilçelerin yanısıra bölgesel bazda da gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapılıyor.

SİYASET AKADEMİSİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞLAYACAK

Siyaset Akademisi Başkanlığı tarafından düzenlenen teşkilat eğitimlerine ek olarak, 16 Mart tarihinde başlayacak olan ve 18-35 yaş arasındaki herkesin katılımına açık olacak 6 haftalık bir Sertifika Programı da gerçekleştirilecek.

İYİ Parti üyesi olmayanların da katılımına açık olan ve Ankara'da gerçekleştirilecek programda, Üniversitelerden profesyonel ye alanında uzman akademisyenler tarafından siyaset, uluslararası politika, hukuk ve ekonomi konularında eğitim verilecek.