Aylin Özmenek kimdir?

Aylin Özmenek kimdir?
Eski TRT spikeri Aylin Özmenek, korona virüse karşı verdiği mücadele sonrasında tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Peki Aylin Özmenek kimdir? Eski TRT spikeri Aylin Özmenek kariyeri…

Eski TRT ilk spikerlerinden Aylin Özmenek, korona virüsle mücadele ettiği sırada kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Peki Aylin Özmenek kimdir?
AYLİN ÖZMENEK KİMDİR?
 TRT'nin ilk spikerlerinden Aylin Özmenek, TRT Ankara Radyosu'nda 44 yıl spikerlik ve diksiyon uzmanı olarak çalıştı. Özmenek, uzun yıllar TRT Radyo 3'te Gençlere, Beyaz Perde'den, Ses Ustaları, Yeni Plaklar Yeni Yorumlar gibi çok sayıda klasik ve hafif müzik programları yaptı.
TRT’nin kurulmasıyla beraber, TRT'nin ilk spikerlerinden biri olan Özmenek, kurum tarafından 1969 yılında BBC Türkçe servisine gönderildi ve 1970 yılında TRT Ankara Radyosu’nda göreve başladı. Buradaki görevinin yanı sıra Almanya Köln Radyosu ve Hollanda NOS Radyo - Televizyonu’nda Türkçe diksiyon dersleri verdi.
 


TELEVİZYONCULARIN YETİŞTİRİLMESİNE EMEK VERDİ
Aylin Özmenek, Başkent Üniversitesi Radyo ve Televizyon’unda, Gazi Üniversitesi’nde, İçişleri Bakanlığı kaymakam adaylarına, Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu üyelerine, Polis Akademisi öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı Radyo Televizyon Eğitim Merkezi’ndeki öğretmenlere çeşitli zamanlarda ders verdi. Kıbrıs, BRT’de (Bayrak Radyo ve Televizyonu) Kıbrıs Medya Center’da Radyo ve Televizyon spikerlerin yetiştirilmesine emek verdi.
Özmenek, altı yıl da Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu “Radyo Televizyon programcılığı” bölümünde “ Etkili ve Güzel konuşma” ve “Radyo- Televizyon haberciliği” dersleri verdi.