Kanada'da Müslüman aileye korkunç saldırı: Aynı aileden 4 kişi can verdi

Kanada'da Müslüman aileye korkunç saldırı: Aynı aileden 4 kişi can verdi
Kanada'nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde İslamofobik bir saldırı gerçekleştirildi. Bir minibüs şoförünün aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürmesi sonucu, aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı.

Kanada'da Müslüman aileye korkunç saldırı

AA’nın haberine göre, Kanada''nın Ontario eyaletine bağlı London kentinde Müslümanları hedef alan bir saldırı gerçekleştirildi

20 yaşında olduğu belirtilen Nathanial Veltman adlı sürücü, aracını kaldırımdaki yayaların üzerine sürmesi sonucu, aynı aileden biri 15 yaşında kız çocuğu olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti ve 9 yaşındaki bir erkek çocuk da ağır yaralandı.

Saldırgan, olayın gerçekleştiği yerden yaklaşık 6 kilometre uzakta Cherryhill Bulvarı''nda yakalanarak gözaltına alındı.

Veltman hakkında, 4 cinayet ve bir cinayete teşebbüsten dava açıldığı, terörizm suçlamasının da davaya eklenebileceği bildirildi.

London Polis Şefi Steve Williams, düzenlenen basın toplantısında olaya ilişkin, "Kurbanların, İslam inancından dolayı bu saldırıda hedef alındığına inanıyoruz." dedi.

Saldırının kasıtlı bir eylem olduğuna inandıklarını kaydeden London Polis Şefi Steve Williams, olayı "yıkıcı bir kayıp" olarak niteledi, saldırı hakkında bilgisi olan vatandaşların yetkilileri aramaları çağrısında bulundu.