Katilin telefon incelemesinde akla durgunluk veren detaylar

Katilin telefon incelemesinde akla durgunluk veren detaylar
Elazığ'da çocuklarının gözü önünde öldürülen Aslıhan Alkılınç'ın katil zanlısı Ali Alkılınç'ın telefonu üzerinde yapılan teknik incelemede, kadın cinayetinde ceza indirimine ilişkin hukuki makalelerden, cezai indirim gerektiren hastalıklara kadar geniş çaplı bir araştırma yaptığı ortaya çıktı.

BÜŞRA İLASLAN / YENİÇAĞ

Elazığ''da boşanma aşamasındaki ve kendisinden yedi kez şikayetçi olan eşi Aslıhan Alkılınç''ı 3 çocuğunun önünde öldüren, Aslıhan''ın annesi Şule Birçek''i de ağır yaralayan Ali Alkılınç''ın cinayetten önce cezai indirimden faydalanabilmek için yaptığı detaylı araştırma telefonu üzerinde yapılan teknik inceleme sonucu ortaya çıktı.

CEZAİ İNDİRİM GEREKTİREN HASTALIKLARI DAHİ ARAŞTIRMIŞ

Ali Alkılıç''ın tefonunda yapılan teknik incelemenin ardından hazırlanan bilirkişi raporunda şu ifadelere yer verildi:

"Telefonun arama motoru geçmişinde ve internet tarayıcısı geçmişinden elde edilen bilgilere göre şüpheli Ali Alkılıç olaydan 3 ay önceki süreç içerisinde ''Aldatan eşi öldürmek cezası, gözlerini kör edenin cezası, aldatma mesajları, tehdit mesajları, çok ağır dokunaklı sözler, aldatma mesajları'' ifadelerini aratmış ve bu konuda web sayfalarında gezinmiştir.

Olaydan 10 gün önceki süreç içerisinde ise ''Şizofren nedir, cezai indirimi hastalık, hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur mesajları'' ifadelerini aratmış ve konularında web sayfalarında gezinmiştir. 

Olay günü ''Faruk düz duvara tırman ve binaya nasıl tırmanılır'' ifadelerini aramıştır."

Zanlı Ali Alkılınç''ın telefonunda yapılan incelemede kadın cinayetinde ceza indirimine ilişkin hukuki makaleleri ve kadın cinayetlerine ilişkin haberleri de incelemiş olduğu görüldü. 

Alkılınç''ın aramalarında tespit edilen "Silahla iki gözünü kör eden sanığın cezası belli oldu" ve "Karısını 32 kez bıçaklayarak öldüren sanıktan yasak aşk iddiası" başlıklı haberler ile "Akıl hastalığının ve zayıflığının caza ehliyetine etkisi" ve "Tehdit suçu, şartları ve cezası" başlıklı makaleler dikkat çekti.

Aslıhan Alkılınç ailesinin gönüllü olarak vekilliğini üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyelerinden avukat Nilda Baltalı, zanlının Aslıhan’ı birçok kere öldürmekle tehdit ettiğini, cinsel içerikli tehditler ve hakaretlerde bulunduğunun dava dosyasına da yansıdığını belirterek, Aslıhan''ın hayatta kalmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Aslıhan''ın 7 kez şikayette bulunduğunu hatırlatan Baltalı, ne uzaklaştırma kararlarının ne de telefonda kaydı bulunan tehditlerin katili durdurmaya yetmediğini, Aslı’nın şikayetlerinin önemsenmeyerek, Bu şikâyetlerden sadece 3 tanesi için dava açıldığını ifade etti.

Baltalı, " Aslıhan’ı acımasızca katleden Ali Alkılınç’ın en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız’’ diye konuştu.

Aslıhan Alkılınç cinayetine ilişkin açılan davanın ilk duruşması bugün (2 Eylül) saat 14.00''te görülecek. 

 

İlgili Haberler