Azerbaycan ordusu Cebrail'i kurtardı işte 27 yıllık hasretin hikayesi

Azerbaycan ordusu Cebrail'i kurtardı işte 27 yıllık hasretin hikayesi
Azerbaycan ordusu Cebrail kentini de Ermenistan işgalinden kurtardı. 27 yıldır Ermeni işgalindeki Cebrail'in kurtarılması Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından doğrulanırken ülkede büyük coşkuya neden oldu.

Ermenistan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği hain saldırının ardından Azerbaycan ordusunun bölgede başlattığı ilerleyiş devam ediyor.

Birçok köy ve hakim tepelerin Ermeni işgalinden kurtarılmasının ardından son olarak Cebrail de kurtarıldı. Cebrail 23 Ağustos 1993 tarihinde Ermeni güçlerince işgal edilmişti. 362 Azerbaycan Türkünün şehit olduğu şehir, zengin yer altı kaynaklarına sahip önemli bir bölge olarak biliniyor.

Ermeni güçlerinin bölgeden temizlenmesinin ardından 27 yıllık hasret de sona erdi.

27 YIL ÖNCE İŞGAL EDİLMİŞTİ

Ermenistan’ın Karabağ’ı işgali sırasında toplamda 20 bin civarında Azerbaycan Türkü şehit olurken, 100 binden fazla kişi yaralandı.

Sivillere yönelik de yapılan saldırılar neticesinde günümüze kadar toplam mülteci ve göçmen sayısı da 1,5 milyon kişiyi aştı.

Azerbaycan'ın Türkiye eski Başkonsolosu İbrahim Nebioğlu da Cebrail'in kurtarılmasının ardından Twitter hesabından "27 yıllık hasret bitti" mesajı paylaştı.