Aziz Sancar 'Türk'ü kazandırdı!

Aziz Sancar 'Türk'ü kazandırdı!

Nobel Ödüllü ilim adamımız Aziz Sancar, ahdini yerine getirdi. Karabağ geri alındığında "Şuşa''da şükür namazı kılacağım." demişti.

Aziz Sancar Karabağ''ın alınışını büyük sevinçle karşılıyor:

"Benim için Karabağ zaferi Türkiye''nin Kurtuluş Savaşı''ndan sonraki en büyük zaferidir. Gece gündüz 44 gün boyunca takip ettim, büyük onur duydum... Kendime, Şuşa işgalden kurtulduktan sonra, Şuşa camisine gidip 2 rekat namaz kılacağım diye söz vermiştim. Bundan sonra ölürsem artık gözüm arkada kalmaz diye düşünüyorum. Allaha şükür bunu yapabildim."

Aziz Sancar''ın fikrî kaynağını ifşa eden bizdik.

Cağaloğlu''nda Bilgeoğuz Yayınevi''ne uğramıştım. Yayınevinin sahibi, Oğuzhan Cengiz, "Nobel''i kazanan kim biliyor musun?" dedi. Bir kitap uzattı. "Koca Reis Fahri Uzun". Prof. Dr. Kenan Erzurumlu hazırlamış. Oğuzhan, kitapta bir fotoğrafı gösterdi. Altı genç görünüyor. Üçü önde, üçü arkada. Yazımdan aktarıyorum:

"Fotoğraf 1972 yılında çekilmiş. Fotoğraftakiler, İstanbul''da Ülkücü Hareket''in önde gelenleri. Belki benzetmişsinizdir... Fotoğraflardaki gözlüklü Aziz Sancar''dır. Kim bilebilirdi, Mardin Savur''dan çıkacak, İstanbul Tıp Fakültesi''ni bitirecek, bu dönemde faal olarak önce Türkçüler Derneği''nde, Sonra Ülkü Ocakları Birliği''nde çalışacak?"

Dönem arkadaşlarından İbrahim Yolcu''yla konuştum. Aynı yazımdan:

"Mühendis İbrahim Yolcu, sık sık bu ''ülkü mektebi'' eve uğrarmış. Aziz Sancar için, ''Büyük bir zekâdır. O zaman kendi kendisine Kur''ân-ı Kerîm''i okumayı öğrenmiş ve tercüme etmeye başlamıştı'' diyor. İbrahim Yolcu''nun söylediğine göre, Aziz Sancar, Amerika''ya gittikten sonra Ülkü Ocakları''na düzenli olarak aidatını da yollamış."

Yazımızı, çok site alıntılamıştı. Girip fotoğrafı görebilirsiniz.

"Aziz Sancar''dan ders" başlıklı yazımdan da alıntılayacağım.

Yazımın ilk satırı: "Kimya dalında Nobel''i alan Prof. Dr. Aziz Sancar, bize ''Türk''ü kazandırdı."

Nasıl mı? Okuyalım:

"Muhabir soruyor: ''Ana diliniz neydi?'' Aziz Sancar''ın cevabı: ''Anne-babayla Arapça konuşurduk ama çocuklar kendi aramızda Türkçe konuşarak büyüdük.'' (Tolga Tanış''ın röportajı, Hürriyet Kelebek, 10 Ekim 2015) / Muhabir ısrarla etnisite peşinde: ''"Aile Arap kökenli mi?'' Aziz Sancar''dan nefis bir cevap: ''Arap demenizi istemiyorum. Diyelim İstanbullu. Mutlaka Bulgaristan, Yunanistan bir şey vardır. Doğudaki insanın da kanında Türk''ü de var, Kürt''ü de var; Arap''ı var, Ermeni''si var, Yezidi''si var. Kalkıp bunları konu yaparsak, ne konuştuğumuzu unuturuz. İngiltere''de kaç etnik grup var. Adama soruyorsunuz, ''İngilizim'' diyor. Burada da ''Amerikalıyım'' dersin. İstersen kökenini söylersin ama Amerikalı dedi mi, bitti. Ben Mardinliyim. ''Türk''üm'' diyorum. ''Sen Kürt müsün, Arap mısın, Yezidi misin...'' Yazık kardeşim!" ("Aziz Sancar''dan ders", Yeniçağ, 15 Ekim 2015)

Aziz Sancar Azerbaycan ziyaretinde Türk milliyetçisi olduğunun altını çiziyor:

"Bilim insanıyım ve Türk milliyetçisiyim bunu her zaman söylerim ve her yaptığım işte bunun bir etkisi vardır. Türk milliyetçisi olmanın önemli bir yönü de bilimde kuvvetli olmaktır. Bilimde kuvvetli olmazsak, istediğin kadar milliyetçi ol, istediğin kadar vatanını sev, dış güçlerin yaptığına karşı koyamazsın ve onların istediğini yaparsın."

Var mı itiraz eden?!

Yazarın Diğer Yazıları