Bafra’dan Akşener geçti

Bafra’dan Akşener geçti
Sinop dönüşü geldiği Bafra’da tahminlerin ötesinde bir coşkuyla karşılanan MHP Genel Başkan adayı Akşener’in konuşma yapacağı spor salonu dolup taştı. Dışarıda kalanlar Akşener’i dev ekrandan izledi.

YENİÇAĞ / Hanife Açıkalın

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in Karadeniz gezisindeki son durağı Samsun Bafra oldu. Sinop dönüşü Samsun’un Bafra ilçesine gelen Akşener, ilçe girişinde partililerce karşılandı. Bafra’daki irtibat bürosunun önünde büyük ilgili ile karşılanan Akşener ile vatandaşlar adeta selfie çektirme yarışına girdi. Ardından Akşener için havai fişekler patlatıldı.

“Size feda olsun”

Seçim otobüsü ile geldiği ilçe merkezinde, mağaza ve seçim bürosu açılışına katılan Akşener’i takip eden yerel gazete muhabiri Abdullah Özdemir, mağaza içerisinde düşerek başını tezgaha çarptı ve fotoğraf makinesi kırıldı. Özdemir’in düştüğünü gören Akşener, yanına gelerek, “Başınıza bir şey oldu mu? Bir doktora götürün. Geçmiş olsun” dedi. Özdemir ise “Sizin için feda olsun” yanıtını verdi. Daha sonra konuşma yapacağı Bafra Spor Salonu’na “Başbakan Meral” sloganlarıyla giren Akşener, burada partililere seslendi. izlemek için gelen vatandaşlar salona sığmayınca dışarıda kalan büyük bir kalabalık da toplantıyı kurulan dev LED ekrandan takip etti. İstiklal Marşı ve şehitlere saygı duruşu ile başlayan program Kuranı Kerim okumada Türkiye birincisi
olan Cihan Kodal’ın sesinden şehitler anısına Kuran-ı Kerim okumasıyla devam etti. MHP Eski İlçe Başkanı Hüseyin Acar açılış konuşmasının ardından Akşener’i sahneye davet etti. “Bu ülkenin demokrasi tarihi sizin 15 Mayıs’tan sonra yaptıklarınızı altın harflerle yazacak. Bu iktidar yürüyüşüdür” diyen Akşener şunları kaydetti:

“Bizim acelemiz var”

“Siz yaptığınız fedakârlığın farkında bile değilsiniz. Bu ülkenin demokrasi tarihi sizin 15 Mayıs’tan sonra yaptıklarınızı altın harflerle yazacak. Bu iktidar yürüyüşüdür. Başbakan Meral diye diye 20 dakikada Başbakanı değiştirdiniz. Adamın daha koltuğu ısınmadı, yazıktır. Bu muhteremler diyorlar ki ne aceleniz var. Kardeşim bizim acelemiz var. Sanayileşen bir Türkiye yaratacağız. Adam kayırmanın ortadan kaldırıldığı, yalansız dolansız, talansız bir yönetimi gerçekleştirmek için acelemiz var.” MHP’nin kongresinin 19 Haziran’da toplanacağını aktaran Akşener, devamla şöyle konuştu: 

Kurultay 19 Haziran’da 

“Bu kongreyi milletimizin önüne, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, ülkücü hareketin bir umut olarak milletimizin gözünün önüne getirilmesinde en büyük pay üst kurul delegelerimizindir, il başkanlarımızındır, ilçe başkanlarımızındır. Allah onlardan razı olsun çünkü bir şey yaptılar. Düşünün ülkede 5,5 aydır demokratik hak olan kongre talebimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Mübarek, engelli koşu. Her bir seferinde bir engeli atlamak zorunda kalıyoruz ama Allah’ın izni, keremi, sizin desteğinizle o engelleri birer birer aştık.” 1919 şartlarının 2016’da Türkiye’de hakim olduğunu, 19 Haziran’da önce bir şeyi sonra da çok şeyi değiştireceklerini söyleyen Akşener, sözlerini şöyle tamamladı: “Onun için bize saldırdılar, onun için pek çok iftira, pek çok hakaret, pek çok tehdit aldık ama hakaret, iftira misliyle iade ediyoruz. Hiçbir şey bulamadılar çünkü bizim her birimizin alnı ak ve yüzü paktır. Onun için hiçbir şey bulamadılar. Hırsız diyemediler, uğursuz diyemediler, ahlaksız diyemediler, yolsuzluğa bulaştı diyemediler, rüşvet
aldı diyemediler. Dediler, dediler, paralel dediler. Ben de onlara döndüm dedim ki, siz de yamuksunuz, yamuk.” Konuşmasının ardından vatandaşlarla sohbet eden Akşener daha sonra Bafra Öğretmenevi’nde biraraya geldiği delegelerle istişare toplantısı yapıp görüş alışverişinde bulundu.