Bağışıklığa zirve yaptırıyor, vücudu dinç tutuyor. Bunları sofranızdan sakın eksik etmeyin

Bağışıklığa zirve yaptırıyor, vücudu dinç tutuyor. Bunları sofranızdan sakın eksik etmeyin
Uzmanlar, korona virüs salgınından korunmak güçlü bir bağışıklık için pek çok öneride bulunuyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında 2 günü kaliteli beslenerek geçirin. Ev sirkesiyle lahana turşusu kurun, çiğ olarak soğan sarımsak yiyin, balık tüketin" diye konuştu.

DHA'da yer alan habere göre, salgın döneminde güçlü bir bağışıklık isteyenler için uzmanından altın tavsiyeler geldi. Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan yasak gereği uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında daha önceki yasaklarda yapılan yanlışların tekrar yapılmaması için uyarılarda bulunuldu.

7f6e4b13a0762b7552bb4f2b18bbaed1.jpg

"HAZIR GIDA ALMAKTAN VAZGEÇİN"

Hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirten Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, "Her hafta sonu 2 gün evdeyiz, vaktimiz bol. O vaktimizi bağışıklığımızı güçlendirmek için harcayacağız. Bugüne kadar yaptığımız hatalardan vazgeçebiliriz. O makarnalardan, işlenmiş gıdalardan, cipslerden, gazlı içeceklerden, evde kendi sıktığınız meyve sularından vazgeçin. Hazır gıda almaktan vazgeçin. Evde kendiniz yapın, tencere yemeği pişirin" ifadelerini kullandı.

4fcf39e0450f51dabfb732ac054f7d8c.jpg

"TURŞU KURUN, KEMİK SUYU İÇİN..."

Dr. Ümit Aktaş, "Bu yasağı bir fırsat olarak değerlendirin lütfen. Bu sizin için bağışıklık sisteminizi destekleme molası. Bu iki günü neye harcayacağız? Evde turşu kurmaya harcayın. Bugün ve yarın alışveriş yapın. Hafta sonu için turşu malzemenizi hazırlayın. Ev sirkesi ile ev turşusu kurun. Şimdi lahana var, lahana turşusu kurun. Korona virüse karşı güçlü bir bağışıklık sağlar. Bu hafta sonu kemik suyu kaynatın. Bol bol kemik suyu olsun evinizde 1 hafta boyunca sürekli tüketin. Bu hafta sonu paça çorbası kaynatın. Bu hafta sonu sakatat pişirin. Hem kendinizin hem ailenizin bağışıklığını güçlendirin." dedi.

77059bebb2ccef1ae8ceca461034ed64-1.jpg

"BOL BOL BALIK TÜKETİN, SOĞAN YİYİN"

Hafta sonu tüketilecek mevsim sebzelerine dikkat çeken Aktaş, "Bu hafta sonu bol bol zeytinyağı tüketin. Çiğ tüketin. Bağışıklık için çok önemli. Mevsim sebzeleri alın, kış sebzeleriyle beslenmeye özen gösterin. Makarna tarifleri pizza tarifleri, ekmek tariflerinden uzak durun. Mevsim balıkları çok zengin; palamut, lüfer, istavrit, hamsi bunları bu hafta sonu bol bol tüketin. Soğan ve sarımsak güçlü bir antiviraldir. Soğan aynı boy bir portakaldakinin 5 katı kadar C vitamini içerir. Soğanı çiğ, sarımsağı ise dövülmüş olarak tüketin. Asla pişirmeyin" diye konuştu.

16a812eb1ff7bb37dd7a2ed3620ccb29.jpg