Enaniyete boyun eğmeyiz

Enaniyete boyun eğmeyiz
Enaniyete boyun eğmeyiz

Gülen cemaatinin sesi “herkul.org” sitesinin editörü Şimşek, Erdoğan’a, “Dershanelerin tek bir şubesine

Gülen cemaatinin sesi “herkul.org” sitesinin editörü Şimşek, Erdoğan’a, “Dershanelerin tek bir şubesine dokundurtmayız. Kalbimizi kırdın, bari paramparça etme usta” diye seslendi

 

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “Dershaneleri kapatacağız, geri dönüş yok. Ne istediler de vermedik” açıklaması üzerine Gülen cemaatinin sesi “herkul.org” sitesinin editörü Osman Şimşek, twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Dershanelerin tek bir şubesine dokundurtmayız” dedi. Kendilerinin değişmediğini belirten Şimşek, “Vallahi de, billahi de, tallahi de biz yerimizde duruyoruz. Süratli bir arabaya binmiş hızla uzaklaşan biri varsa, o da Başbakanımız” diye konuştu. Şimşek’in açıklaması şöyle:

 


Müfteriler yakışanı yaptı
“Senelerdir Türkiye’den uzaktayım. ‘Usta’ sözünün zemm mi yoksa medih mi kabul edildiğini bilmiyorum. Kaba düşmeyeceğine inansaydım bugün de aynı sözü tekrar ederdim: ‘Kalblerimizi kırdın, bari paramparça etme be usta.’ Sevdiğin, kendisi için yalvardığın, televizyonda gördüğünde ağabeyini görmüş gibi inşirah duyduğun bir insan sizin hakkınızda ’para tatlı, kara propaganda, rantçı, komplocu, karşı taraf, nankör, paralel idare, kokutucu ve muhalefetin yemi’gibi bir sürü hakaret sıralıyor.” Bazı odakların ısrarla dış güçler tarafından sahneye sürülen “Erdoğan’sız bir AKP” senaryosundan bahsettiğini ifade eden Şimşek, “Dahası, bir çirkin komplo teorisiyle, kendisini ülkeye, millete ve insanlığa adamış ruhları da oyunun bir parçası olarak anlatıyorlar. Şayet böyle bir komployu seslendirenler Allah’a ve ahirete inanmayan kimselerse, onlar hakkında doğrudan ’müfteri’nin kendine yakışanı yaptığını söyleyeceğim. Yetiştiğim ocak üslubunca câiz olsaydı, ’Şayet biz öyle bir kirli oyunun içindeysek, Allah bizi berbat etsin, fakat, birileri o iftiralarla asıl meseleyi gizliyorlarsa, Allah onları kahreylesin’derdim” dedi. “Hizmet” e gönül verenlerin hiçbir zaman doğrudan bir siyasi hareketin yanında yer almadığını vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

 


Uzaklaşan Erdoğan
“Halkın haklı ve makul taleplerini karşılamak idarecilerin boynunun borcudur. Hiçbir ayırım gözetilmeden mümkünse her vatandaşın isteğini yerine getirmek idarecilerin sorumluluğudur. Keşke yaşadıklarımız bir kâbus olsa ve keşke tez vakitte bu ölüm uykusundan uyanabilsek. Geceler boyunca kendisi için hâcet namazları kıldığımız, uğruna olmadık hakaretlere uğradığımız ve sadece bir oy katkıda bulunmak için bile saatlerce uçak seyahatine dahi katlandığımız bir insan ve bir siyasi hareket bugün bizi ‘karşı taraf’ kabul ediyor. Vallahi de, billahi de, tallahi de biz yerimizde duruyoruz; süratli bir arabaya binmiş hızla uzaklaşan biri varsa, o da Başbakanımız ve kılcallara nüfuz etmiş virüsler tarafından kalbi bozulan suizanlı insanlardır. Şayet murad gerçekten eğitim reformu ise o ancak toplumun talepleri doğrultusunda ve istişare neticesinde yapılır. Yok, birilerine diz çöktürmek ve boyun eğdirmek isteniyorsa, bilinmelidir ki, biz hakkaniyet ve makuliyete biat ettik,  enaniyete boyun eğmeyeceğiz.”