Bahçeli, Osman Gökçek için devreye girdi

Bahçeli, Osman Gökçek için devreye girdi
ATO Başkanlığı için 3 Aralık Cumartesi günü yapılacak seçim öncesinde tansiyon yükseldi. İlginç bir sürecin ardından önce ATO Meclisi üyesi sonra da başkan adayı olan Osman Gökçek lehine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin devreye girdiği belirtiliyor.

Yeniçağ / Ankara / Bünyamin Öztürk

Kritik ATO Başkanlığı seçimlerine az bir süre kala,  "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek yarışa tek başına mı girecek" diye beklenirken önceki gün Gürsel Baran da adaylığını açıklamıştı. ATO'da heyecan yaratan bu gelişmenin ardından kulislerde trafik de hızlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ATO Meclisi'nin Ülkücü kökenli üyelerine Osman Gökçek lehine oy kullanması için mesaj gönderdiği ifade ediliyor. Hatırlanacağı üzere, Osman Gökçek ATO Başkanlığı'na adaylığını ilan etmeden önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezinde ziyaret etmişti. Bu ziyarete ilişkin fotoğraflar sosyal medyada paylaşılmıştı. Devlet Bahçeli'nin Osman Gökçek'den yana tavır koyması ATO çevrelerinde tepkiye yol açarken YENİÇAĞ'a değerlendirmeler yapan bir ATO Meclis üyesi şunları söyledi; "ATO'nun belediye şirketlerine ait taahhüt işleri ve satın almaların faturalarını onaylıyor olması, bu şekilde 2 milyarı bulan bir ekonomi üzerinde söz sahibi olması ayrı bir anlam taşıyor. Bunlara ilaveten her yıl bütçesi onlarca milyon fazla veren ATO'nun bu finansman imkânı da pek çok kişinin iştahını kabartıyor. ATO'nun ülke gündeminde yer alabilmek adına da meşru bir platform olması siyasi hesapları olanların ATO'ya ilgisini artırıyor."

GÖKÇEK İÇİN AÇILAN ÖZEL YOL

Osman Gökçek'in başkanlığa giden yolu, Ekim ayının başında ATO Medya Meslek Komitesi'nden 4 asil 5 yedek üyenin istifa etmesiyle başlamıştı. Söz konusu istifaların ardından 19 Ekim'de boşalan komite üyelik seçimlerinde Osman Gökçek aday olarak Meslek Komitesine, buradan da ATO Meclis üyeliğine girmiş oldu. Osman Gökçek'in ATO Başkanlığına aday olabilmesi için ATO Meclis Üyesi olma şartı bulunuyordu. Bu hamleyle gerekli şart yerine getirilmişti. Ankara Ticaret Odası'nda 26 Ekim gecesi 8 yönetim kurulu ve 5 yedek üyenin istifasının ardından ertesi gün Salih Bezci ATO Meclis toplantısında başkanlıktan istifa ettiğini açıklamıştı.

BARAN’DAN DİPLOMATİK İMA

Osman Gökçek'e karşı adaylığını açıklayan Gürsel Baran ise, "tekrar 2013 'de ki yanlış oyun kurucuların bugün tekrar oyun kurucu olmasına müsaade etmek istemiyoruz" demişti. Baran, adaylık açıklamasında diplomatik bir dil kullanarak, "Ben arkadaşlarımızın gönüllerindeki oylara talibim. Herhangi bir baskı altında kalmadan kullanacakları oya talibim. Ben 16 yıldır buradayım beni arkadaşlarımın hepsi tanır. Benim imza toplamama gerek yok" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler