Bakan Çelik'ten AB'ye FETö tepkisi

Bakan Çelik'ten AB'ye FETö tepkisi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, AB'nin terör örgütleri konusunda çifte standart uyguladığını söyledi.

Resmi ziyaret için Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da bulunan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

"FETÖ'YÜ TERÖR ÖRGÜTÜ SAYMAMAK ÇİFTE STANDARTTIR"

AB Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove'un "Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) terör örgütü olarak görmedikleri" açıklamasına ilişkin soruyu yanıtlayan Çelik, "FETÖ'nün terör örgütü olarak sayılmaması AB'nin terörü değerlendirme, terör örgütleriyle mücadele konusundaki zaafının bir örneğidir." ifadelerini kullandı.

Çelik, Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani'nin, PKK iltisaklı kişilerin AP'ye girişinin yasaklanması kararı aldığını hatırlatarak, PKK'nın yıllardır terör örgütü olarak kabul edildiğine ancak örgütle bağlantılı kişilerin Parlamentoya girmesinin daha yeni yasaklandığına dikkati çekti.

Avrupa'nın kendisini vuran terör örgütlerine karşı herkesi iş birliğine davet ettiğini belirten Çelik, "(Avrupa) Ama müttefiklerini vuran terör örgütlerine, yani PKK'ya ve FETÖ'ye karşı çifte standart uyguluyor. Kim ne derse desin, FETÖ Türkiye'de çok büyük bir katliam gerçekleştirmiştir ve Türkiye'ye karşı bir işgal girişiminde bulunmuştur. Terör örgütü olduğu açıktır.

Çok önemli müttefiklerimizdeki bir takım cumhurbaşkanları ve başbakanları, FETÖ darbe girişiminin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmişken, hala Türkiye'ye geçmiş olsun ziyareti yapmamışlardır. Bu net bir çifte standarttır. Göreceğiz, terör örgütleri konusunda kim bir çifte standart uygulamışsa, sonuçta bu bir bumerangdır, bu çifte standardı uygulayan bununla yüzleşmek durumunda kalmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler