CHP “MİT” için AYM’de

CHP “MİT” için AYM’de
CHP, Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nda değişiklik yapan kanunun iptalini sağlamak ve yürürlüğünü durdurmak amacıyla Anayasa Mahkemesi’ne başvuruya hazırlanıyor.

CHP “MİT” için AYM’de

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hukukçu milletvekillerinin kanun üzerinde titizlikle çalıştıklarını belirterek, “Anayasa Mahkemesi’ne kanunu götürerek iptalini isteyeceğiz. Bu kanunla birlikte birçok hukuksuzluğun önü açılıyor. Bunu engellemek için Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyoruz” dedi. 

AKP’yi uyardık ama... 
Engin Altay, kanunun bir çok hukuksuzluğu beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Kanunun Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi sırasında eleştirilerini söylediklerini anımsatan Altay, “AKP bizim yaptığımız uyarıları dikkate almadı ve kanun geçti. Şimdi hukukçularımız üzerinde detaylı çalıştı. Türkiye için doğru olmayan bu kanunun Anayasa Mahkemesi’ne götürüyoruz ve gerekenin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Altay, kanunun AKP’nin egemenlik kurma çalışmasına meşru zemin oluşturduğunu defalarca ifade ettiklerini  belirtti. AKP’nin başından beri iktidar yetkisini sonuna kadar genişletmek istediğini söyleyen Altay, şunları söyledi: “AKP, daha fazla alanda kendisini hissettirebilmek için devletin bütün kurumlarını tekeli altına almak istiyor. Devletin kurumlarının kendisine çalışmasını istiyor. Bunu kabul etmek mümkün değil.” Fatih Erboz