Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ihaleleri devam ediyor

Bakan Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ihaleleri devam ediyor
Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı’nda yaptığı açıklamada Kanal İstanbul’a başlayacak güç ve kararlılıkta olduklarını söyledi. Karaismailoğlu, imar planının tamamlandığını ihale çalışmalarının da devam ettiğini dile getirdi.

İstanbul ve Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz Bölgeleri (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Toplantısı’na katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamada bulundu.

İmar planları tamamlanan Kanal İstanbul’un ihale çalışmalarının devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, "Kısa sürede başlayacak güç ve kararlılıktayız." dedi.

Tuzla’da bulunan Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Bizim suni gündemlerle işimiz yok. Bizler devlet aklını temsil ediyor ve gelecek nesillerin daha zengin, daha gelişmiş bir Türkiye’de yaşaması için gelişmiş bir altyapıyı kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Adil Karaismailoğlu, "Bugün 12 milyar ton olarak gerçekleşen dünya ticaret hacminin yüzde 90’ı deniz yolu ile taşınıyor. Dünya ticaret hacminin 2030’da 25 milyar, 2050’de de 90 milyar ton olarak gerçekleşeceğini öngörülmektedir. Dünyada büyüyen ticaret hacmi ve gelişen ticaret yolları dikkate alındığında Kanal İstanbul’un önemi ve aciliyeti de görülecektir" dedi.

"BİZİM SUNİ GÜNDEMLERLE İŞİMİZ YOK"

Bakan Karaismailoğlu, "Üçüncü havalimanını yapmayın, üçüncü köprüyü durdurun. Kuzey Marmara Otoyolu’nu yapmayın’, hatta ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yapmayın’, ’hidroelektrik santrallerini yapmayın’ şeklindeki dayatmaları unutmadık.

O zaman onların dediklerine boyun eğseydik, bugün ne İstanbul Havalimanı ne Yavuz Sultan Selim Köprüsü ne Avrasya tüneli, ne Filyos Limanı ne de Yusufeli Barajımız olurdu. Bizim suni gündemlerle işimiz yok. Bizler devlet aklını temsil ediyor ve gelecek nesillerin daha zengin, daha gelişmiş bir Türkiye’de yaşaması için gelişmiş bir altyapıyı kuruyoruz" dedi.

 

İlgili Haberler