Taşlar yerine oturdu

Taşlar yerine oturdu
Fırtına’nın Portekizli yıldızı, sezon ortasındaki teknik direktör değişikliğinin takımı ayağakaldırdığını söyledi. Ersun Yanal’ın, Bosna Hersekli hocanın enkazını temizlediğini vurgulayan Jose Bosingwa, “Artık oyundan zevk alıyoruz ve futbolcu olduğumuzu hatırladık” dedi.

Trabzonspor’un takım kaptanı Jose Bosingwa, teknik direktör Ersun Yanal’a methiyeler yağdırdı. Kongo Cumhuriyeti asıllı Portekizli futbolcu, sezon ortasında yapılan teknik adam değişikliğinin hem futbolcuları hem de takımı canlandırdığını söyledi. Vahid Halilhodzic’i eleştiren kaptan, “Eski hocamız ile adeta futboldan soğumuş ve takıma zarar vermeye başlamıştık. Yanal’ın gelmesiyle Vahid hocanın enkazı kalktı ve taşlar yerine oturdu. Artık oynadığımız futboldan daha fazla zevk alıyoruz” dedi. Fırtına’nın ligin ikinci yarısının lideri olduğunu anlatan Bosingwa, “Bundan önceki antrenörümüz zamanında takımda çok fazla değişiklikler oldu. Çok fazla yeni oyuncu alındı ve her futbolcuya göre sistem oluştu. Bu nedenle doğal olarak sağlam bir yapı oluşmaayınca başarısız olduk. Ancak Ersun hocanın gelmesiyle adeta yeni bir takım oluştuk. Onunla oyuncular birbirini tanıdı ve kaynaştı. Uyguladığı mantıklı sistem ve taktiğine çabuk uyum sağladık ve başarı otomatik olarak geldi. İkinci yarının lideri olmamız bunun ispatıdır” diye konuştu. 

“Heryerde oynarım” 
Ersun hocanın stoper mevkiinde de oynatmasının kendisi için bir sorun teşkil etmediğini dile getiren deneyimli oyuncu, “Benim için en zor pozisyon takımın dışında kalmaktır. Bu nedenle saha içinde nerede oynadığımın hiçbir önemi yok. Önemli olan takımıma yardım edebilmek” diye konuştu. Bosingwa, Trabzonspor kaptanı olarak sahaya çıkmanın kendisi için onur verici olduğunu vurguladı. Heyecan ve mutluluğu topun çizgiyi geçmesi sonrası yaşadığını dile getiren Portekizli oyuncu, “Takımda frikik kullanan çok iyi oyuncular var. Takıma önemli katkılar sağlıyorlar. İnşallah böyle devam eder. Bu konuda Mehmet Ekici’nin performansı çok iyi. Umarım böyle devam eder ve takıma katkı sağlar” ifadesini kullandı. Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacaklarını hatırlatan Bosingwa, “Takımımız için çok önemli bir müsabaka. Galip geldiğimiz takdirde hedeflerimiz doğrultusunda çok önemli bir adım atmış oluruz. Bu nedenle maçtaki amacımız güzel sonuçlu bir galibiyet olacak” dedi.