Bakanlık'tan ekmek zammına müdahale

Bakanlık'tan ekmek zammına müdahale
Ticaret Bakanlığı Ankara'da yüzde 25'lik ekmek zammını durdurdu.

Ticaret Bakanlığı, Ankara’da 200 gram ekmek fiyatının 1 TL’nin üzerinde satılmasına yönelik uygun görüş verilmediğini, aykırı uygulamalara yönelik gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladı.

Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ANKESOB) Ankara’da ekmek fiyatının 1 TL’den 1.25 TL’ye yükseltilmesini talep ediyor.

Bakanlık “Ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesinde yerel düzeyde oluşturulan heyet/komisyon ile Bakanlığımız görüşünün alınması gerekmekte, ekmek fiyat tarifesinin belirlenmesine ilişkin mevzuatta yer alan usul ve esaslara riayet edilmeden ve Bakanlığımız görüşü alınmadan tarife belirlenmesi mümkün bulunmamaktadır” dedi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Öte yandan bugün Ankara Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak ekmek fiyatlarındaki artış tespitinin “ekonomik şartlara uygun olmadığını” bugün ANKESOB ile uzlaşma görüşmesi yapılacağını açıkladı.

Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından 25 Eylül 2018 tarihli karar ile 200 gram ekmeğin tarifesi, 1.25 TL olarak tespit edilmiştir. Valiliğimizce yapılan incelemede, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından belirlenen tarifenin günümüz ekonomik şartlarına uygun olmadığı değerlendirildiğinden, 1 Ekim günü saat 19:00’da, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile alınan karara ilişkin uzlaşma görüşmesi yapılacaktır” denildi.

Ekmek fiyatları enflasyona etkisi nedeniyle yakından izleniyor. TÜİK verilerine göre gıda ve alkolsüz içecekler kaleminin enflasyon sepeti içindeki ağırlığı yüzde 23, ekmeğin ağırlığı ise yüzde 2.1 seviyesinde bulunuyor.

İlgili Haberler