Bakanlıktan sağlık çalışanlarına sadaka gibi giysi yardımı

Bakanlıktan sağlık çalışanlarına sadaka gibi giysi yardımı
293 milyar lira bütçesi olan Sağlık Bakanlığından, çalışanlarına sadaka gibi giysi yardımı yapıldı. Her sene yılda bir kere yapılan ‘Giysi Yardımı’nın ücreti ile bir tişört dahi alınamıyor.

Sağlık Bakanlığı’nın çalışanlarına yılda sadece bir kere yaptığı ‘Giysi yardımı’ gündem oldu. 2023 yılında 293 milyarlık bütçeye sahip olan Bakanlık, sağlık çalışanlarına sadece 70 TL giysi yardımında bulundu.

ekran-goruntusu-2023-09-25-123128.png

En ucuz önlüğün bile 200 TL olduğu ve enflasyonist ortamda her geçen gün zamlanarak fiyatları artan önlüğü bile alamayan sağlıkçılar, her sene bu konuyu sendikalar vasıtası ile gündeme getirse dahi bu konuda Bakanlığın yaptığı ne bir artış ne de bir düzenleme mevcut.

Geçtiğimiz senenin sonunda CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi bu konu hakkında bir açıklama yaparak konuyu gündeme getirmiş fakat konunun muhatabı olan Sağlık Bakanlığı sessizliğini bozmamıştı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI TEPKİLİ

Konu hakkında fikirlerini beyan bir sağlık çalışanı en son aldığı ‘Giysi yardımı’nın 44 TL olduğunu, bu sene henüz bakanlığın yardımının kendisine yatmadığını ve bu komik rakamın yılda sadece bir kere kendilerine verildiğini açıkladı.

Verilen yardımlar ile sağlık çalışanlarının temel malzemelerini almaları gerektiğini ama alamadıklarını belirten Sağlık çalışanı, bu tasarının eski bir tasarı olduğunu ve Bakanlığın sağlık çalışanlarının taleplerini göz ardı ettiğini açıkladı.