Banliyö treninde ilk gün iade sorunu

Banliyö treninde ilk gün iade sorunu
Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nda ücret iade sorunu yaşandı. Halkalı yönünden Yenikapı istasyonunda aktarma yapan vatandaşlar iade ücretlerini alamadı, makinalar 'iade ücretiniz yoktur' uyarısı verdi.

Gebze-Halkalı Banliyö Tren Hattı'nda bu sabah ilk seferler başladı. TCDD durak sayılarına göre 6 farklı ücret tipi belirlemesine rağmen vatandaşlar bu sabah ücret iadelerini alamadı ve kısa mesafe için 5.70 TL ücret kesintisi yapıldı.

Öğrenciden 1.25 TL yerine 2.70 TL bilet ücreti kesildi. Halkalı yönünden Yenikapı istasyonunda aktarma yapan vatandaşlar iade ücretlerini alamadı. Makinalar 'iade ücretiniz yoktur' uyarısını verdi.

YEŞİLKÖY’DEN YENİKAPI’YA 5,70 LİRA

Gebze-Banliyö hattının devreye alınmasıyla TCDD altı farklı ücret tipini içeren bir tablo hazırladı. Buna göre 1-7 durak gitmek 2.60 TL, 8-14 durak gitmek 3,25 TL, 15-21 durak gitmek 3.80 TL oldu. Aşağıdaki tabloda ücret detaylarını görebilirsiniz. Fakat bu ücret tarifesi sabah saatlerinde düzgün bir şekilde uygulanmadı. Örneğin bu sabah Yeşilköy’den Yenikapı’ya giden vatandaşlardan 5.70 TL bilet ücreti alındı. Öğrenci biletinin normalde 1.25 TL olması gerekirken öğrenci ücreti olarak 2.70 TL alındı. Yenikapı istasyonuna gelen vatandaşlar iade ücreti alamadıklarını öğrenince şaşkına döndü. Vatandaş iade ücretini alamadığı için tepkisini sosyal medyadan da dile getirdi.