Başbakan Yıldırım: Vatana göz dikenin gözünü oyacağız

Başbakan Yıldırım: Vatana göz dikenin gözünü oyacağız
Doğubayazıt’ta şehit olan köy korucularının ailelerine taziye ziyaretinde bulunan Başbakan Binali Yıldırım son olarak 4 korucunun ailesinin oturduğu Karakent Köyü’ne gitti.

Şehit korucular, Abdulhadi İsmailoğluları, Ahmet Demir, Mehmet Demir ve Adem Demir’in yakınlarıyla görüşen Başbakan Binali Yıldırım, başsağlığı dileğinde bulundu.

Köy meydanında kurulan taziye çadırında konuşan Binali Yıldırım, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Başbakan Yıldırım şunları söyledi:

"Birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız. 15 Temmuz’u yaşadık. Ağrı sabaha kadar sokaklardaydı. Ağrı; geleceğine, bayrağına sahip çıktı. O bayrak olmadığı zaman Suriyelilerin Iraklıların halini görün. 10 milyon insan yerinden yurdundan oldu. Hep gözyaşı, hep acı. Türkiye’ye de bunu yapmak istiyorlar. Türkiye’yi bölmek için terörü besliyorlar. Bu kirli bir oyundur. Asla oyuna gelmeyin. Yarınımız, bugünden daha iyi olacaktır. Acımızı, sevincimizi paylaşacağız. Vatanın taşına toprağına göz diken varsa onun da gözünü oyacağız."

GENİŞ GÜVENİK ÖNLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Başbakan Binali Yıldırım'ın köye gelişi sırasında alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti. Bir örnek giyinen korumaların dışında ağır teçhizatlı özel timler yer aldı.