Başbakanlık kapısını terör tehdidiyle açtı

Başbakanlık kapısını terör tehdidiyle açtı
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın sınır bölgesinden savurduğu tehditler Ankara’da yankı buldu. İhanet sürecini Bakanlar Kurulu kararıyla yasalaştıran Ahmet Davutoğlu, ertesi gün Demirtaş’ı Başbakanlık’ta ağırladı.

Başbakanlık kapısını terör tehdidiyle açtı

Lafla peynir gemisi... 
Demirtaş, “Sayın Başbakan’la devlet adına bir görüşme gerçekleştirdik. Barış, sadece lafla yürüyen bir peynir gemisi değildir. Bizler, kendimizi pratikte değişiklikleri karşılıklı adımlarla ilerletmek zorunda hissediyoruz” dedi. 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sınırdan savurduğu tehditler, Ankara’da yankı buldu. Bölücü süreci Bakanlar Kurulu kararıyla yasalaştıran Başbakan Ahmet Davutoğlu, ertesi gün HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı Başbakanlık Yeni Bina’da ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen kabul, 1,5 saat sürdü. Kabule, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Başbakanlık Başmüşaviri Ali Sarıkaya da katıldı. Çıkışta açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Demirtaş şunları söyledi: “Elbetteki bu perspektife uygun pratik adımların yakın zamanda hayata geçmesi, çözüm süreci açısından, kalıcı barışın bir an önce gerçekleşmesi açısından çok önemlidir. Biz de HDP olarak parlamento içinde, dışında elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz, çözüm sürecinin başarıya ulaşması için desteğimizi sunmaya devam edeceğiz.” Hükümetin IŞİD’i terör örgütü olarak tanımladığını hatırlatan Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu tehdidin bölgeden bertaraf edilmesi için Türkiye’nin hükümet olarak yapması gerekenler, bizlerin muhalefet olarak yapması gerekenler bu görüşmede ele alındı. Başbakan’ın bu konudaki yaklaşımları da olumludur.” 

Tezkereye hayır
Özellikle Suruç’ta sınırda halka yönelik bazı müdahalelerin olduğunu savunan Demirtaş, “Onları da Başbakan ile paylaştık. Kendisi de dikkatle inceleyeceğini belirtti. O müdahalelerin de olmaması gerektiğini ifade ediyoruz, düşünüyoruz” dedi. Bölgede çok sayıda sivilin yaşananların ardından Türkiye’ye giriş yaptığını hatırlatan Demirtaş, “Gelenlerin yaşadığı sorunlar, sıkıntılar olmakla birlikte kısa süre zarfında Türkiye’nin sınırlarının sivil insanlara açılması önemlidir. Bu konuda hükümetin yaklaşımı olumludur” ifadelerini kullandı.” Görüşmede, tezkere konusundaki eleştirilerini de aktardıklarını anlatan Demirtaş, “Sayın Başbakan, bunun bir savaş tezkeresi olmadığını ifade ediyor. Parlamento’da görüşülürken zaten detaylı olarak görüşlerimizi paylaşacağız, kamuoyuna görüşlerimizi detaylı ifade edeceğiz” dedi.