Anadolu Efes, Barcelona’ya karşı şampiyonluk kovalıyor

Anadolu Efes, Barcelona’ya karşı şampiyonluk kovalıyor
THY Avrupa Ligi'nin 2020-2021 sezonu finalinde Anadolu Efes ile İspanyol ekip Barcelona karşı karşıya gelecek. Lanxess Arena'da oynanacak final karşılaşması, TSİ 21.30'da başlayacak. Müsabaka beIN SPORTS Haber kanalından naklen yayımlanacak.

Haydi Anadolu Efes. 1996 ruhuyla o sene bu sene

AA''da yer alan habere göre, THY Avrupa Ligi''nin 2020-2021 sezonu dev bir final ile kapanacak. Anadolu Efes ile Barcelona bu akşam sezonunun en büyüğü olabilmek için kozlarını paylaşacak.

Dörtlü Final ilk maçında Rus ekibi CSKA Moskova''yı 89-86 yenen Anadolu Efes, İtalya temsilcisi AX Armani Exchange Milan''ı 84-82 mağlup eden Barcelona ile Avrupa''nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanabilmek için mücadele edecek.

MÜCADELE SAAT 21.30''DA

Lanxess Arena''da oynanacak final karşılaşması, TSİ 21.30''da başlayacak. Müsabaka beIN SPORTS Haber kanalından naklen yayımlanacak.

ANADOLU EFES İLE BARCELONA ARASINDA 24. RANDEVU

Avrupa basketbolunun en büyüğü olabilmek için sahaya çıkacak Anadolu Efes ile Barcelona, Avrupa Ligi''nde 24. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bu organizasyonda 2000 yılından itibaren oynanan 23 maçın 12''sini Barcelona, 11''ini ise Anadolu Efes kazandı.

Lacivert-beyazlı takım, bu sezon Barcelona''yı İstanbul''da 86-79, deplasmanda ise 88-86 mağlup etti.

EFES İKİNCİ KEZ FİNAL OYNAYACAK

Avrupa Ligi tarihinde dördüncü kez Dörtlü Final''de mücadele eden Anadolu Efes, ikinci kez final oynayacak.

Lacivert-beyazlı takım, 1999-2000''de FIBA Avrupa Ligi ve 2000-2001''de Suprolig''de Dörtlü Final oynama başarısı gösterirken, bu iki organizasyonda da finali göremedi ve üçüncü oldu.

Avrupa Ligi''nde ilk kez 2018-2019''da finale yükselen Anadolu Efes, Rus ekibi CSKA Moskova''ya yenilerek sezonu ikinci tamamladı.

HEDEF 25 YIL SONRA İKİNCİ AVRUPA KUPASI

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu yaşamayı hedefliyor.

Lacivert-beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996''da Avrupa Radivoj Koraç Kupası''nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.

Ergin Ataman''ın başantrenörlüğünü yaptığı lacivert-beyazlılar, 25 yıl sonra bu kez Avrupa''nın kulüpler düzeyindeki en büyük kupasını kazanmak için mücadele edecek.

Anadolu Efes, kupayı kazanması halinde Fenerbahçe''nin ardından Avrupa Ligi''nde şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı olacak.

BARCELONA DAHA ÖNCE İKİ KEZ ŞAMPİYON OLDU

Anadolu Efes''in finaldeki rakibi Barcelona, Avrupa Ligi''nde daha önce iki kez kupayı müzesine götürdü. İspanyol ekibi, organizasyonda 2002-2003 ve 2009-2010 sezonlarında şampiyonluğa ulaştı.

Barcelona, yarın oynanacak finali kazanarak Avrupa Ligi''nde üçüncü kupasını elde etmeye çalışacak.

"LARKIN ŞAMPİYONLUĞU KAZANDIRAN OYUNCU OLACAK"

Anadolu Efes''in Başantrenörü Ergin Ataman, final maçı için iddialı açıklamalarda bulundu. Ataman, "Her maç belki farklı başlangıçlarımız olabiliyor ama kazanmanın yolunu şu veya bu şekilde mutlaka buluyoruz. Tıpkı dün olduğu gibi. Larkin dün belki çok fazla sayı atmadı ama şuna eminim, yarın Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandıran oyuncu olacak. Tıpkı son iki sezondur bize her şeyini verdiği gibi." ifadelerini kullandı.

"ELİMDEN GELEN HER ŞEYİ ORTAYA KOYACAĞIM"

Anadolu Efes''in ABD asıllı Türk oyuncusu Shane Larkin ise, "Başantrenörümüzün güveni çok önemli. Gerçekten bana çok güvendi. Bana müthiş bir özgürlük verdi ve şu an olduğum oyuncu haline gelmemde müthiş destek oldu. Umarım her zamanki oyunumu yarın akşam sahaya yansıtacağım ve şampiyon olacağız. Tabii ki şampiyonluğu tek bir oyuncu kazandırmıyor. Tüm takım oyuncularının katkısı son derece önemli. Ben de yarın elimden gelen her şeyi ortaya koyacağım. Önemli olan bireysel performanstan ziyade, takım olarak şampiyonluğa ulaşmamız." şeklinde konuştu.

 

İlgili Haberler