Rusya-Ukrayna savaşında seyir değişiyor: Bayraktar hamlesi geldi!

Rusya-Ukrayna savaşında seyir değişiyor: Bayraktar hamlesi geldi!
Türkiye’nin savaş sahalarındaki milli gururu Bayraktar’ın yeni modeli geliyor. İşte tüm detaylar.

TeknolojiOku''dan alınan bilgilere göre, şu sıralar Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta Türkiye’nin ismi de sıklıkla anılıyor. Bu durumun temel nedeni ise Türkiye’nin Ukrayna’ya sattığı Bayraktar modelleri. 

Bayraktar SİHA’ları Rusya’nın işgaline karşı Ukrayna’nın en büyük kozu oldu.Bu da Türkiye’nin savaş teknolojilerinde ne derece yol kat ettiğini bizlere göstermiş oldu. Fakat henüz Türkiye Bayraktar konusunda son sözünü söylemiş değil. Çünkü bugün Selçuk Bayraktar’ın attığı bir Tweet çok daha büyük bir silahın seri üretime girdiğini bizlere gösteriyor. 

Görünen o ki Türkiye insansız hava araçları hususunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olmaya devam edecek. 

Hali hazırda Bayraktar SİHA’ları zaten rüştünü ispat etmiş durumda. Fakat  bundan da önemlisi savaş uçaklarının yerini alabilecek kapasitedeki SİHA modelleri olacaktır. Selçuk Bayraktar’ın attığı tweete bakacak olursak yakın gelecekte, ABD’nin F35’i ile ciddi anlamda mücadele edecek SİHA modellerinin geleceğini söyleyebiliriz. Türkiye SİHA tarafında son dönemde çok önemli hamleler yapıyor. Bu SİHA modellerinin savaş sahasında sahip olan tarafa büyük bir avantaj getirdiği de inkar edilemez.