Bayrampaşa saldırganlarının kimlikleri belli oldu

Bayrampaşa saldırganlarının kimlikleri belli oldu
Bayrampaşa'da polis merkezine saldırı düzenleyen ve operasyonla öldürülen kadın teröristlerin DHKP-C militanı olduğu ortaya çıktı.

Bayrampaşa'da çevik kuvvet saldırı düzenleyen kadın teröristlerin kimlikleri belli oldu.
Emniyet kaynaklarından verilen bilgiye göre, saldırıyı Berna Yılmaz ile Çiğdem Yahşi gerçekleştirdi. İki kadın teröristin terör örgütü DHKP-C üyesi olduğu kaydedildi.

030320161411184699386_2.jpg

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. 

Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şahin, "Biliyorsunuz saat 09.45 gibi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün C kapısı girişine iki bayan terörist tarafından bir saldırı gerçekleşti. Onun akabinde de devam eden operasyonlar neticesinde 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Konuyla ilgili arkadaşlarımız hem kimliklendirme hem de hangi örgüte ait olduğu konusunda detaylı inceleme ve çalışmalarını devam ettiriyor" dedi. 

Şahin, etkisiz hale getirilen iki teröristin dışında başka kimselerin bulunup bulunmadığı, buna destek olunup olunmadığı gibi konularda detaylı incelemelerin sürdüğünü kaydetti.

Saldırıda 2 polisin de yaralandığını dile getiren Şahin, "Yaralı polisimiz çok hafif bir yaralanma geçirdi. Otobüs içerisindeki cam kırığından dolayı hafif kolundan sıyrığı var. Bir tane de operasyon sırasında bacağından hafif yaralanan bir arkadaşımız var. Durumları gayet iyi" diye konuştu.

126388.jpg