BBP, AKP listesinden seçime girecek

BBP, AKP listesinden seçime girecek
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Büyük Birlik Partisi'nin kendi listelerinden seçime gireceğini açıkladı.

NTV canlı yayınında soruları cevaplayan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazısı, Büyük Birlik Partisi'nin seçime AKP listesinden gireceğini söyledi.

Büyük Birlik Partisi ittifakta nasıl yer alacak, kaç milletvekili teklif edildi, ne zaman sonuçlanır?

"Bizim bu seçimde ittifakımız MHP ve BBP ile oluyor. MHP ile AK Parti'nin ittifakı oy pusulasında da görünür halde olacak. Ama BBP ile yapacağımız ittifak, mutabık kalınacak yerde ve sayıda gerçekleşecek; henüz netleşmiş değil. Genel başkanımız belirleyecek ve karşı tarafın da kabulu önemli. Parti listelerinden yer vermek suretiyle ittifakı gerçekleştirmiş olacağız. Sayı verirsem tahmini bir şey olur, netleşince sizlerle paylaşırız."

Seçim için geri sayım sürüyor. Muhalefet partileri CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi ittifak kuruyor. Bu yeni gelişmeyi nasıl değerlendiriyorsunuz? 

"Hayırlı olsun, zorlandılar ama sonuçta bir araya geldiler. ‘Zor ittifak’ demek gerekir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, oluşturduğu kurgu itibarıyla siyasetin de şekillenmesini zorunlu hale getiren bir model. Çıta yükseldi, yürütme görevi için 50+1 oy gerekiyor ve bunun için birbirine yakın kümeler, birbirine yakın siyaset izleyenler birleşecek. Ama saydığınız muhalefet, geçmişten kavgalı... Zor ittrifak."

Devlet Bahçeli’nin dün ‘hazır’ dediği AK Parti ile MHP'nin protokolü ne zaman verilecek ve içinde ne var?

"Onun da verileceği son gün 5'i ya da 6'sı sanırım. Bu çok teknik bir konu, yapılan ittifaka ilişkin.. İttifakın ismi gibi... Dar, sınırları belli; her şeyi kuşatıcı değil. Sadece ittifak alanına ilişkin iradenin resmi belgeye dönüştürülüp seçim kuruluna sunulması şeklinde olacak."

İlgili Haberler