Behiç Çelik: Hatanın bedeli ağır oluyor

Behiç Çelik: Hatanın bedeli ağır oluyor
İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Türkiye'nin son Suriye'de denge politikası yerine ABD yanlısı politika izlemesi sonucu Türk askerlerine saldırı yapıldığını iddia etti.

FATİH ERBOZ / YENİÇAĞ

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, Rusya ile ilişkilerin gerildiğini kaydederek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Devlet Başkanı Trump arasında yapılan son görüşmeden sonra Türkiye'nin başı bir anlamda derde girdi" dedi. Çelik, AKP'nin geleneksel "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" merkezli politikasının dışına çıkarak kendi görüşüne göre dış politika benimsemesi ile başlayan sürecin sonunda gelinen noktanın iflas" olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında yapılan görüşmenin ardından Türkiye'nin Suriye'de eksen değiştirdiğini anlatan Çelik şunları dile getirdi: Bundan sonra Türkiye'nin sadece Suriye'de değil bölgede çok daha fazla dikkatli olması gerekecek.  İçinden geçtiğimiz süreçte öyle bir noktaya geldik ki ABD Suriye'de istediklerini alırken, Erbil'deki üssünü daha da güçlendirecek ve yeni üsler açacak. Türkiye tüm bu olanlara ne yanıt verecek? Eğer Açıkca ABD ile hareket edilirse sorunlar daha da içinden çıkılmaz hale gelecek. Hatta NATO'yu bile devreye sokabilir. Türkiye daha büyük bedel ödeyebilir buna da çok dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.


Türkiye - Rusya gerginliğinin sonucu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna'yı ziyaret ettiğine dikkat çeken Çelik  "Ukrayna'ya yapılan askeri yardım, Kırım'ın Ukrayna toprağı olduğuna yönelik açıklama bu gerginliğin tezahürü.  Dış politika bir ustalık oyunudur. Oyunu iyi oynamak lazım. Hatanın bedeli ağır oluyor" dedi.