Bekçi alımı başvurusu son dakika gelişmesi

Bekçi alımı başvurusu son dakika gelişmesi
Bekçi alımı başvuruları için heyecanlı bekliyiş sürüyor. Binlerce vatandaş bekçi alımı başvurusu ne zaman ve şartları nelerdir? sorularına cevap arıyor. İşte EGM tarafından yapılan açıklamalar...

Bekçi alımı başvuru formu nereden alınıyor? Bekçi alımı başvurusu ne zaman? EGM 10 bin bekçi alımı başvurusu yapacağını duyurmasından itibaren binlerce vatandaş başvuru formu doldurmak için hazırda bekliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçilik alımlarına yer verildiğini ve 10 bin kişiyi alacağını söylemişti. Peki başvuru şartları neler? Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak, sağlık problemi bulunmamak, en az lise mezunu olmak, en az 167cm boyunda olmak, T.C vatandaşı olmak, askerlik görevini yapmış olmak, 31 yaşından gün almamış olmak, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak bunlardan bazıları. Başvuru tarihleri ise açıklanır açıklanmaz haber sitemizde yer alacaktır.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU NE ZAMAN

Yapılan açıklamaları göz önünde bulundurmak gerekirse 10 bin bekçi alımı 2019 yılında başvurular yapılacaktır. Yüksek bir ihtimalle Ocak-Şubat ayı itibariyle bekçi alımı başvuruları açılacaktır. Başvuru formu Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sistemine yüklenir yüklenmez haber sitemizde de olacaktır.

BAŞVURU FORMU YAYINLANDI MI

Bekçi alımı başvuru formu henüz yayınlanmadı. Yayınlandığı zaman haber sitemizden ya da https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Anasayfa.aspx adresinden tıklayarak şartlara uygunluğunuzu gözden geçirip başvuru formunu doldurabileceksiniz
bekci-001.jpg

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Bekçi alımlarında büyük bir yoğunluk yaşanmakta. Binlerce vatandaş ise başvuru şartlarını merak etmekte. amu haklarından mahrum olmamak, kamu görevinden uzaklaştırılmamış olmak, sağlık problemi bulunmamak, en az lise mezunu olmak, en az 167cm boyunda olmak, T.C vatandaşı olmak, askerlik görevini yapmış olmak, 31 yaşından gün almamış olmak, yüz kızartıcı bir suç işlememiş olmak, kamu zararına faaliyette yer almamış olmak, kötü şöhretli olarak anılmamak, silah taşımaya ya da silahlı görev yapmaya engel bir durumu söz konusu olmamak, sağlık şartlarına uygunluğu raporla kanıtlanabilir olmak, fuhuş yapılan konut veya mekanlarda bekleyicilik yapmamış olmak, alkol veya türevi uyuşturucu maddeler nedeniyle tedavi görmüyor olmak, herhangi bir sebeple Polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak şeklinde özetlenebilmektedir.