Bekir Pakdemirli, bakanlık çalışanlarını özel villasında görevlendirdi

Bekir Pakdemirli, bakanlık çalışanlarını özel villasında görevlendirdi
Yerel seçimlerde muhalefete 'adi' dediği için gündemde uzun süre yer alan Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, bakanlık çalışanlarını şahsına ait villada görevlendirdiği iddia edildi.

Yerel seçim öncesinde patates-soğan fiyatlarının katlanması tartışmaları sırasında hedefte olan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, bakanlık personelini kendi hizmetine aldığı ileri sürüldü. Pakdemirli’nin göreve gelmesinin ardından bakanlık personelini Ankara İncek’te olduğu belirtilen villasında çalıştırma talebinde bulunduğu öğrenildi. Bakanlık kaynakları, Ankara İncek’teki villada çalıştırılmak istenen bazı memurların buna karşı çıktığını ifade etti.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre, sürecin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesi ve Pakdemirli’nin koltuğa oturması ile başladığını aktardı. Tartışmalar yaşansa da görevlendirilen memurların bakanın villasında işlerine dönem dönem devam ettiği belirtildi. Bakanlığın Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı personelin bakanın özel hizmetinde çalıştırıldığı, bazı memurların ise villada çalışmayı reddettiği aktarıldı. Bakanlık bürokratları ile memurlar arasında özel görüşmeler yapıldığı, bakanın özel konutunda çalışmalarının teklif edildiği ve “çalışır mısın?” denilerek ikna süreçlerinin işletildiği öğrenildi. 

İlgili Haberler