Berhan Şimşek'ten canlı yayında bomba iddia. Faiz açıklamasının neden geciktiğini açıkladı

Berhan Şimşek'ten canlı yayında bomba iddia. Faiz açıklamasının neden geciktiğini açıkladı
CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek, canlı yayında önemli bir iddia ortaya attı. Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararını 5 dakika geç açıklamasının nedenini açıkladı.

CHP''li 22. dönem Milletvekili Berhan Şimşek, Halktv''de katıldığı canlı yayında önemli bir iddia ortaya attı. Şimşek, Merkez Bankası''nın faiz kararını 5 dakika geç açıklamasının nedenini açıkladı.

Merkez Bankası''nın TCMB politika faizini beklentiler doğrultusunda 100 baz puan indirimle yüzde 15 seviyesine indirdi. Ancak, tarihte ilk kez kararın açıklanmasında gecikme yaşandı. Bu kararın ardından dolar yükselişe geçerken, Berhan Şimşek önemli bir iddia ortaya attı.

"Tarihinde ilk defa Merkez Bankası''nın faiz açıklaması 5 dakika gecikti" diyen Şimşek, "İçeriden aldığım bilgi şu: Tanrı korumuş, 200 baz puan indireceklermiş. büyük kavga içeride. İçeriden çok değerli bir kardeşimizin verdiği bilgi bu. 200 baz puan indirecek. Ne yapacaklarını bilmiyorlar kardeşim. Yani son dakika, Merkez Bankası tarihinde ilk defa yapılıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler