Beşiktaş, Burak Yılmaz ile kazandı

Beşiktaş, Burak Yılmaz ile kazandı
Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş kendi evinde Bursaspor ile karşılaştı. Siyah beyazlılar, Burak Yılmaz'ın golleri ile karşılaşmayı 2-0 kazandı ve şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Antalyaspor'u 6-2 ile geçen Beşiktaş, bu hafta da Bursaspor'u Burak Yılmaz'ın golleriyle devirdi ve Başakşehir'in puan kaybettiği haftada zirveye iki puan daha yaklaştı.

Mücadeledeki ilk gol girişimi rakip takım Bursaspor'dan geldi. 6. dakikada Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası dışından vuruşu farklı şekilde auta gitti.

Mücadelenin ilk 10 dakikası 0-0 eşitlikle geçildi.

22.dakikada Beşiktaş organize geldi. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül'Ün arka direğe yaptığı ortayı Burak Güven'in önüne indirdi. Genç futbolcunun kaleye uzak bir bölgeden yapmış olduğu vuruş farklı şekilde dışarı çıktı.

25.dakikada Beşiktaş Burak Yılmaz'la gole çok yaklaştı. Lens'in ön direğe yaptığı ortaya vuran Burak'ın topu direğin dibinden dışarı çıktı.

26'da Lens'in son çizgiden içeri çevirdiği topu ceza alanı sağ çaprazında alan Gökhan Gönül orta-şut karışımı bir vuruş yaptı, kaleye yönelen top savunmanın kontrolünde auta çıktı.

36.dakikada Beşiktaş, Atiba'nın yerde kalmasıyla tehlikeli bir yerden serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Ljajic'in vuruşu savunmaya da çarparak yan ağlarda kaldı.

37'de Ljajic'in derinlemesine pasıyla ceza alanında topu alan Lens sağ çaprazdan uygun durumda vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed üzerine gelen topu çıkarmayı başardı.

BURAK YILMAZ SİFTAH YAPTI!

40.dakikada Lens'in asistiyle ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Burak, düzgün bir vuruşla topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu 1-0.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya Bursaspor, oyuncu değişikliğiyle başladı. Latovlevici oyundan çıkarken yerine Allano girdi.

47.dakikada sol kanattan ceza alanına sokulan Güven Yalçın'ın şutunda kaleci Muhammed'den seken topu savunma uzaklaştırdı.

49'da Beşiktaş dört kişiyle hızlı atağa çıktı. Güven'in ara pasıyla topu alan Ljajic ceza alanına girerken vuruşunu yaptı, kaleci Muhammed topu kornere çeldi.

62.dakikada Burak Yılmaz, orta sahada rakibine baskı yaptı ve topu kaptı. Golcü futbolcu ceza sahasına yakın bölgede Ertuğrul'dan da sıyrılarak ceza sahasına girdi ve topu filelere gönderdi: 2-0

75.dakikada Bursaspor'un Yusuf'la sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içindeki Kubilay kafayı vurdu ama top auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Burak Yılmaz'ın yıldızlaştığı gecede rakibini 2-0 mağlup etti.

İlgili Haberler