Beşiktaş'ın gerçek üçlü tezahüratı ortaya çıktı

Beşiktaş'ın gerçek üçlü tezahüratı ortaya çıktı
Beşiktaş'ın yaratıcı taraftarının bulduğu tezahüratlar dünyaca üne kavuşmuştur. Ancak içlerinden birisinin hikayesi çok farklıdır. Üçlü diye adlandırılan tezahüratın aslını eskilerin iyi bildiği bilinir.

Beşiktaş taraftarının, maçların başlama vuruşunda yaptığı vazgeçilmez tezahüratı olan ''üçlü''nün hikayesinin çok farklı olduğu ortaya çıktı.

1970''li yılların başında kapalı tribünün amigosu olan Tatava Cengiz''in (gerçek adı Cengiz Öncül) mucidi olduğu "üçlü" tezahüratı o zamandan bugüne bazı değişimler yaşadı.

O dönemlerden günümüze bazı değişimler yaşayan üçlü, hala tribünlerde coşkuyla söylenmektedir.

TATAVA CENGİZ KİMDİR?

Arjantin''de gerçekleştirilen 1978 Dünya Kupası''nda yapılan konfeti şovu da Türkiye''ye getiren ve yaygınlaşmasını sağlayan isim olarak adını tarihe yazdırmıştır. Cengiz Öncül, tribünde Tatava Cengiz adıyla tanınırdı.

1970''lerde ilk Kapalı Tribün kavramını çıkartan Tatava Cengiz, çok kez maçtan 1 gece önce stada gelip sabahlayarak, yan yana maç izlendiği dönemde bile tribüne rakip takımlardan taraftar sokturmamıştır.

Aynı zamanda Tatava Cengiz, 1982 yılındaki şampiyonlukla sokaklara bayrak asma olayını da ilk çıkaran kişi ve arabalarla konvoy yaparak şampiyonluk kutlamasını başlatan da ilk kişidir.

Tatava Cengiz, 2017 yılında hayatını kaybetmiştir.