İşte Dele Alli'nin acıklı hikayesi

İşte Dele Alli'nin acıklı hikayesi
Beşiktaş'ın İstanbul'a getirdiği İngiliz futbolcu Dele Alli'nin yaşam hikayesi dram yüklü bir film gibi

Beşiktaş''ın İstanbul''a getirdiği İngiliz yıldız Dele Alli''nin geçmişi acılı olaylarla dolu.

11 Nisan 1996''da Milton Keynes''in insanların geçmeye bile korktuğu arka sokaklarında doğmuş. Annesinin 4 çocuğundan biri, ancak hepsinin babası ayrı. Evlilikleri çok kısa sürmüş.

Annesi alkole olan düşkünlüğünden tedavi görmüş. Okulundan çok sık şikayet gelen Dele Alli''yi de bir arkadaşının yakınlarına evlatlık olarak vermiş.   

Evlatlık verildiği ailede talihi gülmüş Dele Alli''nin, çünkü ona öz çocukları gibi davranmışlar. Üvey babası her eksiğini gidermiş. 11 yaşındayken onu Milton Keynes''te futbolla tanıştırmış. Dele Alli, 16 yaşında da A takım forması giymiş.

Küçük yaşta evlatlık verilen, sorunlu bir çocukluk dönemi geçiren Dele Alli''nin hayatını futbol değiştirmiş. 2015 yılında daha 19 yaşındayken 6.5 milyon euro karşılığında Tottenham Hotspur''a transfer olmuş.

Tottenham''da süper bir başlangıç yapan Dele Alli''nin 2018 yılında piyasa değeri 100 milyon euroya kadar çıkmış. Ancak özel yaşantısını düzene sokamaması daha büyük başarılar yakalamasına engel olmuş.

2019 yılında seks kasedi internete sızdırılmış. 2020 yılında pandeminin başında kulübün kurallarına uymaması ve kız arkadaşı Ruby Mae ile gece kulübünde eğlenirken görüntülenmesi ağır para cezaları almasına neden olmuş.

Dele Alli''nin bir de oyun tutkusu var. Hatta sevgilisi onu bilgisayar oyunlarına bağımlı diye terk etmiş. 

Dele Alli 26 yaşında. Artık Beşiktaş''ta. Tottenham''daki parlak günlerinin ardından düşüşe geçmesi, Everton''da da beklenen patlamayı yapamaması onu buraya kadar getirdi.

Bakalım Beşiktaş''ta ne yapacak? Eski günlere dönecek mi, yoksa kaybolup gidecek mi? Zaman gösterecek.

İlgili Haberler