Beylerbeyi tüneli trafiğe açılıyor

Beylerbeyi tüneli trafiğe açılıyor
1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Saray Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü açılacak. Üsküdar ile Beylerbeyi arasındaki mesafe 45 dakikadan 3 dakikaya inecek.

Üsküdar’da Beylerbeyi Sarayı’nın altında bulunan ve 1970’li yıllara kadar Üsküdar ile Beylerbeyi sahil yolunu birbirine bağlayan bir tünel olarak kullanılan 230 metre uzunluğundaki Beylerbeyi Sarayı Tüneli, müze ve sergi salonu olarak kullanımının ardından sahil trafiğini rahatlatmak amacıyla tekrar hizmete giriyor 1970’li yıllardan bu yana trafiğe kapalı olan Beylerbeyi Sarayı Tüneli, 19 Eylül Pazartesi günü hizmete açılıyor.

Trafik rahatlayacak

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından 4 Ağustos’ta kamuoyuna tanıtılan tarihi tünel yolunun askeri güvenlik bölgesinden geçmesi nedeniyle açılış tarihi açıklanmamıştı. Askeri prosedürlerin tamamlanmasıyla Beylerbeyi Tüneli, pazartesi günü sabah 07.00 itibarıyla trafiğe açılacak. Orijinal dokusu muhafaza edilen 2.90 cm yüksekliğinde ve 150 metre uzunluğundaki tarihi tünelin trafiğe açılmasıyla 45-50 dakikada geçilen yol 3 dakikaya inecek.

Giriş saraydan olacak

Araçlar saraydan girip tünel bitiminden askeri alan çıkışından geçip Üsküdar’a geçmiş olacak. Tünel sabah Beykoz- Üsküdar istikameti akşam Üsküdar-Beykoz istikameti olarak tek yönlü olacak. 06.00 ile 16.00 arası Üsküdar’a gidiş yönüne, 16.00 ile 06.00 arası Üsküdar’dan Beykoz istikametine açık olacak. Sultan 2. Mahmud tarafından yaptırılan Beylerbeyi Sarayı Tüneli Üsküdar’ı Beylerbeyi’ne bağlayan bir kara yolu olarak kullanılmıştı.