Bilim insanları ‘daha doğrulanmadı’ dedi ama koronada umut ışığı doğdu: Yakın zamanda nezle olanlara iyi haber

Bilim insanları ‘daha doğrulanmadı’ dedi ama koronada umut ışığı doğdu: Yakın zamanda nezle olanlara iyi haber
New York’ta bulunan Rochester Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, nezle geçiren kişilerin korona virüse karşı bir nebze de olsa daha güçlü durdukları kaydedildi.

Popular Science’de yer alan habere göre Rochester Üniversitesi, korona virüs ile ilgili çok önemli bir araştırmaya imza attı. mBio bülteninde yayınlanan ve bilim insanlarının şimdilik temkinli yaklaştığı araştırmaya göre, kısa zaman içerisinde nezleye yakalanmış kişilerin, korona virüse karşı daha dayanıklı durdukları aktarıldı.

Üniversitesi Tıp Merkezi’nde çalışan bulaşıcı hastalık uzmanlarının yürüttüğü çalışmada dikkat çeken sonuçlara yer verildi.

Buna göre, uzun ömürlü bağışıklık hücreleri olan bellek B hücreleri; hastalık yapan mikroorganizmaları (patojen) tespit ediyor, onları yok etmek üzere antikor oluşturuyor ve gelecekte bu patojenleri hatırlıyor.

Patojen bir sonraki kez vücuda girmeye çalıştığında, bu bellek B hücreleri çok daha hızlı faaliyete geçerek enfeksiyonu başlamadan önce temizliyor. Bilim insanları, söz konusu durumun kanıtlanması için daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Kaynak: Popular Science- mBio