Bilim insanları duyurdu: Korona virüsle ilgili son bilgiler şaşırttı: Gözler yeniden Çinli Li Meng Yan'a çevrildi

Bilim insanları duyurdu: Korona virüsle ilgili son bilgiler şaşırttı: Gözler yeniden Çinli Li Meng Yan'a çevrildi
Korona virüse ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Buna göre yapılan bir araştırmada, korona virüsün kalp kası liflerini parça parça ettiği kaydedildi.

Barış Yahya ÇİNÇİN / YENİÇAĞ 

Live Science'de yer alan bir araştırma göre dünya genelinde can almaya devam eden korona virüse ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Korona ile ilgili olarak son ortaya çıkan bilgiye göre, virüsün kalp kası liflerine ulaştıktan sonra DNA yapılarını ele geçirdiği ve lifleri parça parça ettiği bildirildi.

Ağustos ayında gerçekleştirilen çalışmanın verileri, geçtiğiniz günlerde yeniden kamuoyuna duyuruldu. Laboratuvar ortamında gerçekleştirilen çalışma henüz hakemli bir dergide yayınlanmamasına rağmen, bilim insanlarının radarına girdi. 

son-019.jpg

HİÇBİR HASTALIKTA OLMAYAN ETKİ

Laboratuvardaki bir çanakta gerçekleştirilen işlemde, korona virüsün kalp liflerini parçaladığı gözlendi.

Bilim insanları, gözledikleri bulguların daha önce hiçbir hastalıkta rastlanmadığını kaydetti. Uzmanlar, başka hiçbir hastalığın ise kalbe bu kadar zarar vermediğini ortaya koydu.

Araştırmalar hakkında açıklamalarda bulunan Gladstone Enstitüleri'nde kıdemli araştırmacı olan çalışmanın ortak yazarı Todd McDevitt, "Gördüğümüz şey tamamen anormaldi" dedi. 

ÇİNLİ DOKTOR İNSAN YAPIMI DEMİŞTİ

Öte yandan, Çinli bilim insanı Dr. Li-Meng Yan, geçtiğimiz günlerde korona virüs ile ilgili bir rapor yayınlamış ve korona virüsün insan yapımı olduğunu duyurmuştu. Korona virüs ile ilgili son olarak ortaya çıkan veriler, Çinli doktorun açıklamalarının ardından kafa karışıklığı yarattı.

İNSAN PARMAK İZİN VAR

Çinli doktor, "Virüs Wuhan'daki hayvan pazarından, yani doğada ortaya çıkmadı. Bu aldatmaca. Genom dizisinde insan parmak izi var gibi. Buna dayanarak bu şeyleri tanımlayabilirsiniz” ifadelerini kullanmıştı.