Bilimsel olarak kayıtlara geçti. Resmen doğal antibiyotik. Vebaya karşı bile kullanılmış

Bilimsel olarak kayıtlara geçti. Resmen doğal antibiyotik. Vebaya karşı bile kullanılmış
İstanbul’dan Balıkesir’e giden Funda Filiz ile Bekir Çetin çifti, Havran ilçesinde kurdukları üretim merkezinde zeytin ve dört hırsız sirkesinin de bulunduğu 18 farklı sirke üretiyor. Bilimsel olarak da kanıtlanan sirkenin kolesterolü ve şekeri düşürdüğü biliniyor.

DHA'da yer alan habere göre korona virüs salgınında en fazla ihtiyaç duyulan ürünlerin başında da doğal ürünler geliyor. Salgın döneminde doğal ürünlere olan talep, hiç olmadığı kadar arttı. 5 yıl önce İstanbul’dan Havran’a yerleşen Funda Filiz ile Bekir Çetin çifti, aralarında zeytin ve dört hırsız sirkesinin de bulunduğu 18 farklı sirke üretiyor. Çetin çifti, dünyada ilk kez zeytinden ürettikleri sirkenin bağışıklığı güçlendirerek kolesterolü ve şekeri düşürmeye yardımcı olduğunu belirtti. 

koronaviruse-karsi-bagisikligi-guclendirmek-icin-dort-hirsiz-sirkesi-uretiyorlar-7568-dhaphoto1.jpg

VEBAYA KARŞI KULLANMIŞLAR

Çetin çifti Avrupa’da 14.yy’da veba salgını sırasında ortaya çıkan ve ‘dört hırsız sirkesi’ olarak bilinen sirkenin hikayesini ise şöyle anlattı:

“Dört hırsız sirkesi, ismini tarihi bir olaydan alıyor. Yüzyıllardır ilaç olarak kullanılıyor. 14'üncü yüzyılda, Fransa’ya bağlı olan Marsilya şehrinde yaşanan veba salgınında dört hırsız hastalıktan kırılan köylerdeki ev ve dükkanları soyuyorlarmış. Ancak bu hastalıktan etkilenmiyorlarmış. Rivayete göre hırsızlar, vebadan ölen kurbanlarını soyarken suçüstü yakalanmış ve haklarında idam cezası verilmiş. Cezalarının ancak, veba hastalığına neden yakalanmadıklarını söylediklerinde af olacağı belirtilmiş. Onlar da yaptıkları bir sirke ile ellerini yıkadıklarını, ağızlarını gargara yaptıklarını itiraf etmişler. Bunun üzerine hırsızlar, bu sirkenin sokaklarda insanlara hazırlanmasını öğretmeleri karşılığında serbest bırakılmışlar”

koronaviruse-karsi-bagisikligi-guclendirmek-icin-dort-hirsiz-sirkesi-uretiyorlar-7568-dhaphoto2.jpg

SİRKENİN FAYDALARI NELER?

Peki, geçmişten günümüze kadar yemeklerde ve günlük hayatta en çok kullanılan ürünlerin başında gelen sirkenin ne gibi faydaları var? İşte sirkenin bilinen ve bilinmeyen müthiş faydaları…

Kilo vermeye yardımcı olur. Aşırı kilo problemine sahip olan vatandaşlar, sirkeli su tüketimine paralel olarak daha kısa bir süreçte kilo verir.

Grip ve soğuk algınlığına karşı direnç sağlar. Özellikle sonbahar ve kış aylarında sıklıkla görülen grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi problemler karşısında sirkeli su tüketimi insan vücudu için koruma kalkanı oluşturacaktır.

koronaviruse-karsi-bagisikligi-guclendirmek-icin-dort-hirsiz-sirkesi-uretiyorlar-7568-dhaphoto4.jpg

Tümörlü hücre oluşumunu engellerler. İçerisinde barındırdığı asit, olası tümörlü hücre oluşumunu engellerler ve DNA'nın yapısını korur.

Bağışıklığı güçlendirir. Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan sirkeli su, bağışıklığın güçlü tutulmasında fayda sağlar.

Enerji kaynağıdır. Gündelik hayat içerisindeki yorgunluğun önüne geçer ve vücudun zinde tutulmasına kaynaklık eder.

Cildi diri tutar ve güzelleştirir. Cildin diri ve güzel tutulmasında önemli olan vitamin ve mineralleri barındırdığı için sirke tüketimi oldukça önemlidir.

Sindirim sistemine iyi gelir.

Ağız sağlığı üzerinde etkilidir.

Saçlara parlaklık verir.

Kalp dostudur.