Bir de Hoybuncular çıktı!

ABD Başkanı "Joe Biden denge için ''soykırım'' demeden önce Türkiye''yi arayacak." diye yazmıştım.
"Soykırım" diyeceğini önceden basın-yayın organlarına sızdırttı, sonra resmen açıklamadan Ankara''yı aradı.
Ankara, "özel vasıtalar"la Biden "Soykırım"ı seçim vaadinde bırakmayacağını ve bu meş''ûm sözü edeceğini biliyordu. R. T. Erdoğan''la Biden telefonda hal-hatır sormadıkları açık. Farklı şeyler konuşmuş olmalılar.
Amerika ile Türkiye, ilişkilerinde "soykırım"la yeni bir döneme girdi. Halk öfkeli. Bakmayın siz üç beş zibidinin, Türkiye''ye kastı olanın "Soykırım"ı kabul edip akılları sıra "Özür diliyoruz." gibi laf gevelemelerine, birilerinin ABD''nin tavrını fırsata çevirip Hoybun''u canlandırmaya kalkmalarına... Bir milim yol alamayacaklar, sadece can sıkacaklar.
"Hoybun ne alaka?" diyeceksiniz.
Muş Alparslan Üniversitesi''nde, "Kürtçe" kürsüsünde ders veren Nevzat Eminoğlu adlı bir öğretim görevlisi Said-i Nursî-Kürtler-Ermeniler bağı kurup İttihat ve Terakkî üzerinden içinde yaşadığı ülkeye saldırıyor. (Said-i Nursî''nin İttihatçı dönemi var hâlbuki.)
24 Nisan''da, Independent Türkçe sitesinde "Bediüzzaman Said-i Nursi ve Ermeni sorunu" başlıklı yazısında öyle çarpıklıklar gösteriyor ki, akla ziyan.
"Bediüzzaman Said-i Nursî, mücadele, fikir ve eserleri ile çağımızı etkileyen bir alim ve mütefekkirdir. Kürtlerin yetiştirdiği bir düşünür olan Bediüzzaman''ın, tarih boyunca Kürtlerle komşu ve yer yer iç içe yaşamış Ermenilerle ilgili görüş ve düşünceleri ve Osmanlı sınırları içindeki Ermenilerin yaşadığı 1915 yılındaki insanlık dışı felaketin yakın bir tanığı olarak bu konudaki pratikleri fazla bilinmemekte; bilinenlerin çoğu da eksik veya yanlış bilinmektedir."
Nevzat, belli ki Nurcuların dershanelerinde yetişmiş. Nurcular onun bu çıkışına ne diyecekler? Kaç bölüme ayrıldılar bilmiyorum. Bu hezeyanlar karşısında bir araya gelip ortak açıklama yapmalılar.
Adamın her satırı, ilme, akla ve dine aykırı. Bu derece açık verecek, bu derece kastını ortaya koyacak biri kimden cesaret alıyor?
Alparslan Üniversitesi rektörlüğü elbette bir açıklama yapacak ama önce ilim ve ilgi alanı itibarıyla Türk kültürünü, Türk edebiyatını, dolayısıyla Türk varlığının neye tekabül ettiğini en iyi bilenlerden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç''ın da vereceği bir cevap vardır.
Nevzat''ın "Türk"ü, nasıl Mars''tan gelmiş zebanîler olarak gördüğünü uzun yazısının bütün satırları gösteriyor.
Onun nazarında Ermenilerle Kürtlerin ortak düşmanı Türkler! Said-i Nursî''yi de mülevves fikirlerine âlet ediyor.
Nevzat "İslam dininin bölgeye gelmesi ile Ermenilerin millî bir duruş ve genel bir toplumsal psikoloji ile yeni dini kabule pek sıcak bakmadılar. / Bu durum Kürtleri, Bizans İmparatorluğu ve Ermeni komşuları ile yaşadıkları siyasal, toplumsal ve dinî rekabetin kaynaklık ettiği millî bir irade ve toplumsal psikoloji ile İslam dinini gönüllü olarak kabul etmeye yönlendirdi." diye yazabiliyor!
Geçmişte, iktidarın fetvacısı Hayrettin Karaman''ın üzerine bile yürümüş. Hoca''nın "Bölünmeye giden yol kapatılmalıdır" yazısına etnikçiliğinden dolayı bühtan ediyor.
Nevzat Eminoğlu bir avukat. Nasıl öğretim görevlisi olmuş bilmiyorum. Sadece "Kürt Said Nursi''nin eline Türk Bayrağı vermek!" başlıklı yazısını girip okursanız, Hoybun zihniyetinin bir başka cephesini görmüş olacaksınız.
Hoybun''a döneceğiz.

Yazarın Diğer Yazıları