Bir korona aşısı haberi de İngiltere'den geldi

Bir korona aşısı haberi de İngiltere'den geldi
Korona aşısı çalışmalarıyla ilgili bir haber de İngiltere'den geldi. Oxford Üniversitesi'nin AstraZeneca isimli şirketle birlikte geliştirdiği aşının yüzde 70 etkili olduğunu duyurdu. Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği aşı ile Moderna'nın geliştirdiği korona aşısının yüzde 95 etkili olduğunu açıklamıştı.

Oxford Üniversitesi'nin geliştirdiği yeni tip Koronavirüs (Covid-19) aşısının üçüncü aşama klinik testlerini ardından, yüzde 70 oranında etkili olduğu tespit edildi. 

BBC'nin son dakika gelişmesine göre, geniş çaplı denemeler sonucu Oxford'un AstraZeneca isimli şirketle beraber geliştirdiği Koronavirüs aşısının  yüzde 70 oranında etkili olduğu duyuruldu. 

Oxford ve AstraZeneca'nın geliştirdiği aşı, yüzde 95 etkili olduğu açıklanan Pfizer ve BioNTech ve yüzde de 94.5 etkili olduğu açıklanan Moderna aşılarıyla karşılaştırıldığında beklentilerin altında kaldı. Öte yandan, BBC Sağlık ve Bilim Muhabiri James Gallagher, Oxford aşısının diğerlerinden daha uygun fiyatlı olduğunu ve depolamanın daha kolay olduğunu belirtti.