Bir millet ''helva yapmanızı'' bekliyor!

Bir millet ''helva yapmanızı'' bekliyor!

AK Parti kurmayları, önce doların sonra da bağlı bütün kalemlerdeki fiyatların füze gibi fırlamasını bile "hayra alamet" sayarken, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, gidişatın da çok da hayırlı olmadığını görmüş olacak ki, Başkanvekili olduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu''nda yaptığı konuşmada, öncelikle dar gelirliler olmak üzere, vatandaşın ağırlaşan ekonomik şartlara ezdirilmemesine dönük bir dizi teklifte bulundu:

- Esnafın rekabet gücünün korunması…

- Çiftçinin girdi maliyetlerinin, gübre, ilaç, su, tohum, elektrik ve mazottan alınan vergilerin azaltılması…

- Asgari ücretten vergi alınmaması…

- Diğer ücretlilerin gelirinin asgari ücret kadar olan kısmının vergi dışı bırakılması…

- Herkesin gelirine göre vergilendirilmesi…

- Sanayiyi teşvik sisteminin basitleştirilmesi…

- Şehit ve gazi yakınlarına ilave istihdam imkanı getirilmesi…

- Terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayanların mağduriyetlerinin giderilmesi (Ki, özellikle 15 Temmuz''dan sonra oluşan çifte standart dolayısıyla gazilerle iktidar arasında ciddi bir kriz sebebiydi.)

- Kamu çalışanlarının ek gösterge beklentilerinin karşılanması…

***

Aksu''ya en büyük destek, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel''den geldi.

"Hemen" dedi Özel;

"İsmail Faruk Aksu Bey hemen bekliyoruz. Bir araya gelmemize bile gerek yok. Sayenizde sayı yetiyor. Asgari ücretten verginin kaldırılmasını öneren partilerin toplam milletvekili sayısı şu anda 350''ye yakın. Bu şartlar altında bunu birlikte hemen geçirebiliriz. Sözünüzün eriyseniz, MHP gerçekten ''asgari ücretten vergi kaldırılsın'' tezimize yaklaştıysa, ''tamam'' diyorsa kendi kanun tekliflerini bugün versinler. Pazartesi komisyonda, çarşamba günü Meclis''te geçirelim."

***

Sosyal medya hesabını bile sadece MHP''nin ve Genel Başkanı''nın resmi hesaplarından verdikleri mesajları paylaşmak için kullanan, polemikten ve polemikçilikten itinayla sakınan Aksu, -üstelik de partinin Ekonomi ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak- bu konuda (ve başka hiçbir konuda) "parti görüşü dışında" konuşacak biri değildir.

Dolayısıyla…

Mahmut Tuncer''den, Aksu''yla birlikte bütün MHP Grubu için gelsin sıradaki türkü:

Yağın var mı?

Var! Var!

Unun var mı?

Var! Var!

Şekerin var mı?

Var! Var!

Ne duruyorsun?

Ne yapayım?

Helva yapsana!

***

Erhan Usta, vaktiyle, MHP Grup Başkanvekili olduğu dönemde, İYİ Parti''nin, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili önergesine, "MHP''nin de seçim vaadi bu yönde" diye "Evet" demiş ve "anında" görevden alınmıştı.

Önlerinde böyle bir örnek varken, MHP Milletvekillerinin, -isterse Aksu''nun komisyondaki konuşma metninin bire bir kopyası olsun- CHP''nin gündeme getireceği bir teklife "Evet" demesi mümkün olmayabilir.

Ama, Aksu öncülüğünde, bu teklifi MHP''li milletvekilleri getirirse; buna bütün muhalefet partileri "Evet" diyecektir.

***

Tarih, alın teriyle kazandığı üç kuruş da enflasyon karşısında buharlaştığından evine ekmek götüremediği için, evladına okul harçlığı veremediği için, evini ısıtamadığı için "helvasını yemek durumunda kaldığımız" anne-babaların az da yüzünü güldürme, ağzını tatlandırma fırsatını çıkarmış önünüze…

Ne duruyorsunuz…

Yapın şu helvayı da tatlandırın milletin ağzını Allah aşkına!

 

NEYİ YASAKLAMIŞ OLDULAR ŞİMDİ

Cumhuriyet Bayramı''nda da, önceki bir çok milli bayramda olduğu gibi, Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldığı saatten itibaren medyaya kapatıldı.

Biz de, yine, on tane profesyonel kameramanın objektifinden değil de, on binlerce milliyetperver, vatansever, Cumhuriyet sevdalısı, Atatürkçü''nün objektifinden izlemiş olduk Ata''nın huzurunda oluşan atmosferi böylece!

Her kimin aklına geldiyse, teşekkürler böyle manasız bir yasağı icat edene…

İlkokul çocuklarının bile ceplerinde çift kameralı telefonla dolaştığı bir çağda, bu yasağın işlevsizliğini idrak edebilmeleri için daha kaç bayram geçmesi gerekecek bakalım!

 

SORU-YORUM

İmralı''daki PKK''lı cani Öcalan''la seçim ittifakına ses etmeyip de, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''i "heval" ilan ediyorlar yani… Şu kadarını bile sormayacak, sorgulamayacak kadar akılsız mı sanıyorlar acaba seçmeni:

Akşener, madem bu kadar bölücü, bu kadar tehlikeli, bu kadar beka tehdidi biriydi, kendisini neden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, sonra milletvekili, sonra TBMM Başkanvekili yaptınız arkadaş?

Yazarın Diğer Yazıları