Bir MÜSLÜM yazısı

Her boşlukta olduğu gibi yine TRT Müzik'e takıldım. O meşhur 30 Dakika'larından biri başladı. Bakalım kiminki derken Müslüm Gürses belirdi. Yarım saatimi ona ayırdım. Bu kadar hüzünlendiğim yayın çok enderdir. Arabeskin babasının tabandan zirveye herkese sevdiren icraları peş peşe ekrana taşındı. Hele şu sıralar ismini taşıyan filmi gişe rekoruna doğru yürürken...

Her şeyden önce "dramın damardanı" bir hayat. Ezik, mahcup, gariban. Her türlü çileyi yaşamış. Hatta ayak parmağına, gömülürken karışmasın diye "kimlik kartı bağlanmış" gerçek bir hayat. Bu safhaya gelene kadar daha ne acılar. Düşünebiliyor musunuz, babası annesini gözlerinin önünde öldürüyor.

Sulusu, kurusu her türlü uyuşturucunun kullanıldığı bir yaşam. Bin türlü pisliğin içinde temiz kalabiliyor. Üç kağıdı yok. Sözü senet. Küçüğünü büyüğünü sevip, sayan biri. Riyasız.

Allah vergisi insanın ciğerine işleyen bir ses. Bu sayede "Arabeskin Kralı" oluyor. Kendilerini jiletleyecek kadar hayran olanları halk konserlerinde görüyorsunuz. "Paramparça" diyor Cahide'de "Beyaz Türkler" avuçlarını patlatırcasına alkışlıyorlar.

Şaşırdıklarım

Yetmiyor, fanları arasında inanamayacağınız kişiler fark ediyorsunuz. Köln Spor Akademisi mezunu bir uzman Turgay Renklikurt. Arabasına bindiğinizde müzik setinden Müslüm Gürses'in sesi geliyor. Kenan Işık'ın cipinde de aynı olaya tanık oluyorsunuz. Ortak konu "Baba." Renklikurt ve Işık ikilisinin kanısı "Bu adam kaside bile okur." Yetmiyor ABD Başkonsolosu'nun demeci duyuluyor: "Tam bu şarkıda çıkamayacak diyorum, bir de bakıyorum yine başarmış." Country müzik hastalarına dahi şarkılarını tutku hâline getirmiş biri.

Müslüm filminin en çok izlenen yapımlarımızın en yukarısına tırmanacağından eminim. Türk insanının komedi tercihi bu defa ikinci planda. Çünkü tırnaklarıyla bir yerlere ulaşmış "Gerçek bir halk kahramanının öyküsü bu."

Çakıştı

Ne tesadüf ki, bir başka kral Freddie Mercury'nin filmiyle eş zamanlı vizyona girdi. Bohemian Rhapsody tüm dünyada gişe yapacaktır. O da bunu çoktan hak etti. Müslüm Gürses'le ortak yanları, çok kötü şartlardan sıyrılmaları.

Bir okurumun mesajından oldukça etkilendim. "Sizce öldü mü?" diye BABA'sının kaybını kabullenemiyor. Galiba beyinlerde gönüllerde yaşamayı sürdürecek. "Durduramıyorum Zamanı" ile hem de çok uzun süre...

***

Eski dostlar

A. İhsan değerli okurlarımdan. Hâl hatır sormalarıyla dahi mutluluk duyduklarımdan. Son yazdıklarını buyurun birlikte okuyalım:

Kıymetli büyüğüm

Allah'tan sağlık mutluluk dolu ömür dilerim.

Yazmıyorsam okumadığım

Yazmıyorsam unuttuğum

Yazmıyorsam masa başı sohbetlerde anmadığımız

Yazmıyorsam evde hanımla konuşmadığımız

Yazmıyorsam...

Anlamına gelmez.

DUALARIMIZDA VARSINIZ.

Allah'a emanet olun. Selamlar.

Büyüğüm, Allah sağlık ve saadetinizi daim etsin. Kaleminize güç versin ki yazmaya devam, ülkeye hizmete devam, Türk milletine hizmete devam edesiniz.

Sütlüce'de çöken bina ile ilgili notlarımı paylaşmak istedim:

-Yıkılan bina için herkes sebep arıyor ve bulacaklar. Yok yağmur, yok topçunun -Arda Turan- binası vs... Acaba yasalara aykırı yapılan binanın ufaktan başlayıp bu hâle gelmesinde görmezden gelen belediye yetkililerinin ihmali, suçu yok mu?

-İmar Barışı ile bu ve bunun gibi yüz binlerce bina aynı tehlikeye maruz değil mi?

-Adı İmar Barışı olan yasa ile kanun dışı yapılaşma işleri teşvik edilmiyor mu?

-Ver parayı yasal hâle gelsin, intibaı uyanmaz mı?

-SONUÇ: İmar Barışı ile yeni Sütlüce'lere davet çıkmış olup bunun suçlusu yasayı çıkaranlar mı, yasaya uymayan vatandaş mı?

***

Biri daha

Arada başka dost eleştirilerini de alıp mutluluğumu katmerlendiriyorum. Şu satırları da sizlerle paylaşmakla mutlu olacağım:

"Burhan Bey, ben Diyarbakır'dan Astsubay Kıdemli Başçavuş Semih Özdoğan, Akşam gazetesinde yazdığınız dönemden beri sizi büyük bir keyifle ve severek okuyorum. Artık yazmadığınızı düşünmeye başlamışken tesadüfen YENİÇAĞ'da görmek tarif edilmez bir mutluluktu benim için. Her gece 00.00'da yazınız internette yayımlandığı anda okuyor ondan sonra rahat bir şekilde uyuyabiliyorum. Resmen bağımlınız oldum. Kendi adıma böylesine güzel tespitleriniz ve yorumlarınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim..."

....

GÜNÜN SÖZÜ

Mutlu insanlar tanıdım. Bunlar sadece ne iseler o oldukları için mutluydular ve hiç isyan etmedikleri için huzurluydular. Goethe

Yazarın Diğer Yazıları