Gülen’in yorumu ‘azgınlık’

Gülen’in yorumu ‘azgınlık’
Gülen’in yorumu ‘azgınlık’

Fethullah Gülen, 10’uncu gününe giren Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir açıklama daha yaptı. Gülen, Gezi Parkı ve kendi r

Fethullah Gülen, 10’uncu gününe giren Gezi Parkı eylemleriyle ilgili bir açıklama daha yaptı. Gülen, Gezi Parkı ve kendi resminin kullanıldığı internet sitesinde, “Bizim bize bakmamız lazım. Biz aslında bize ettik yani. Sistemi gözden geçiremedik; ‘Nasıl yaparsak bu nesiller ciddi nefis muhasebesi içinde, bir nefis muhasebesi yapan nesil olarak yetişir, insan olarak yetişir; tahribatları tahribatla karşılamak değil de, tahribatları tamiratla gidermeye çalışan bir nesil yetişir?’ Düşünmedik bunları” ifadelerini kullandı. Gülen açıklamasında şunlara yer verdi: “Akıllı davranmak lazım, en küçük gaileleri, badireleri çok büyük görmek lazım; akıllıca üzerine yürümek lazım. Bir karınca istilasına maruz kalmışsanız, karınca deyip geçmeyin. Karınca istilasıdır bu; sizin yağ çanaklarınıza, bal çanaklarınıza kadar girerler, zehir taşır ve kirletirler oraları; hafife almayın. Olumsuzluğu hafife almak, zihnin hafifliğinden kaynaklanır, mantık hafifliğinden kaynaklanır, muhakeme hafifliğinden kaynaklanır. Her şeyi olduğu gibi görmek çok önemlidir. O zaman isabetli projeler, planlar ortaya koyma imkanı doğar.”
Gülen, açıklamasında, “Meselenin dipten ele alınmasına, çerik-çürük hale gelmiş, enkaz halindeki bir neslin yeniden elden geçirilmesine, restorasyona tabi tutulmasına ihtiyaç var. Sorumluluğumuzu çok iyi kavramamız lazım. Mesele dipten ele alınmazsa, nesillerin ıslahıyla işe başlanmazsa; o nesillere, o masum nesillere, ruh ve mana köklerinden akıp gelen şeyler tanıttırılmaz, duyurulmaz, ruhlarına içirilmezse; beyinleri onların elden geçirilmezse, nöronlarına onların yeni bir adab-u erkan talim edilmezse, bu azgınlıklar devam eder” ifadelerini kullandı. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın tavrına gönderme yapan Fethullah Gülen, “Biz de hep böyle plansız projesiz, azgınlara karşı azgınlıklara karşı tepki göstermek, reaksiyon göstermek suretiyle sadece karbondioksit atmış oluruz. Kabadayılık yapmış oluruz. Meselenin dipten ele alınmasına ihtiyaç var. Problemimiz nedir bizim? Bu nasıl giderilir, nasıl tamir edilir? Meselenin öyle ele alınması, peygamber yolunda yürünmesi lazım” dedi.