Genç kadınlara çıplak fotoğraflarla şantaj

Genç kadınlara çıplak fotoğraflarla şantaj
Bodrum’da genç kadınları, 'Ülkenizde bir ayda kazandığınız parayı bir gecede kazanacaksınız' diyerek ikna etmeye çalışıp çıplak fotoğraflarını çekerek fuhuşa zorladıkları belirlenen çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda 28 kişi gözaltına alındı.

Bodrum'da genç kadınlara çıplak fotoğraflarla şantaj

Kadınlara çıplak fotoğrafları ile şantaj yaparak fuhuşa zorlayan çeteye Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından operasyon düzenledi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nce 5 ay önce başlatılan çalışmada, Bodrum''da fuhuş yaptıran bir çete tespit edildi. Bodrum Cumhuriyet Savcılığı''nın izniyle teknik ve fiziki takip başlatıldı. Polis ekipleri, şebekenin yurt dışından yüksek maaşla iş vaadiyle iletişime geçtikleri kadınları ilçeye getirdiklerini belirledi.

Çete yöneticilerinin ev, apart, ve otellere yerleştirdikleri kadınları, ''Ülkenizde bir ayda kazandığınız parayı bir gecede kazanacaksınız'' diyerek ikna etmeye çalışıp fuhuşa zorladıkları tespit edildi.

Şebeke üyelerinin, kadınların ayrılmak istemeleri halinde çıplak fotoğraflarını ailelerine göndermekle tehdit ettikleri öğrenildi. Şebeke üyelerinin WhatsApp üzerinden oluşturduğu grupla fuhuş yapacak kadınların müşterilere ulaşmalarının ve tekrar geri dönmelerinin sağlandığı tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler delillerin toplanmasının ardından önceki gün operasyon başlatıldı. Bodrum merkezli İstanbul, İzmir, Antalya, Sakarya ve Manisa''da ''Sezon 1'' adı verilen operasyonda, 28 şüpheli yakalandı.

148 polisin katıldığı operasyonda, 42 adreste yapılan aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 1 suikast silahı, cep telefonları ve SİM kartlar ele geçirildi. 28 kişi gözaltına alınırken, 49 kadın ise sınır dışı edilmek üzere Muğla Göç İdaresi''ne teslim edildi.